Tomáš Podvín
8. března 2017 • 18:20

Bídné BBC! Ronaldo a Bale si ani jednou nepřihráli, opět řádil Ramos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle že je to slavné trio, kterého se mají bát všechny týmy v Evropě? Útočné hvězdy Realu Madrid Cristiano Ronaldo, Karim Benzema a Gareth Bale tak v Lize mistrů na půdě Neapole nepůsobily. Právě naopak, spolupráce jim vůbec neklapala, což dokazují i statistiky. Jenže Real nemá jen trio BBC, ale také Sergia Ramose. A ten opět dokázal, jak výjimečným střelcem je.



Real v Neapoli vyhrál 3:1 a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, první poločas ale musel fanoušky „bílého baletu“ pořádně vystrašit. Hosté byli jasně horším týmem a kromě jedné velké šance Cristiana Ronalda se pouze bránili.

Naopak Neapol dala gól, nastřelila stejně jako Real tyčku a celkově působila na hřišti mnohem lépe. A navíc se jí kromě jediné zmiňované šance podařilo úplně vymazat obávané útočné trio Realu.

Cristiano Ronaldo a Gareth Bale si dokonce během zápasu ani jednou nepřihráli! Pokud budeme brát celou trojici i s Benzemou, největší hvězdy Realu si vyměnily jen sedm přihrávek. Benzema přihrál třikrát Baleovi, jednou Ronaldovi a dostal od nich tři přihrávky.

Hráči Realu Madrid se radují z branky do sítě Neapole
Hráči Realu Madrid se radují z branky do sítě Neapole

Ani individuální statistiky útočníků Realu nejsou nijak oslnivé. Nejvíce střel si připsal nepřekvapivě Ronaldo, který pálil třikrát a z tria BBC byl nejlepším hráčem. Jedna z jeho střel totiž pomohla k poslednímu gólu Álvara Moraty. Jednou ale také trestuhodně minul, když trefil jen tyčku odkryté branky.

To Bale pálil dvakrát, jednou ale mohl spíše přihrávat a místo toho vystřelil hodně slabě doprostřed branky. Druhá střela šla mimo. Benzema si na své konto připsal jen jednu střelu a ta branku Pepeho Reiny nijak neohrozila. Nejsvětlejším momentem Francouze tak byla přihrávka na portugalského kolegu v prvním poločase.

Zachránce Ramos

Jenže když to Realu v nejdůležitějších zápasech nejde, má kapitána Sergia Ramose. Zkušený stoper i v Neapoli dokázal, že je střelcem klíčových branek.

Nejdříve v 51. minutě vyrovnal na 1:1 a o několik minut později se radoval znovu, i když UEFA nakonec tento gól změnila na vlastní.

Ramos navíc potvrdil velmi zajímavou statistiku. Od jeho slavného gólu do sítě Atlétika Madrid ve finále Ligy mistrů 2014 nastřílel obránce 21 gólů. A hned 19 z nich přišlo ve chvíli, kdy Real prohrával nebo byl stav vyrovnaný!

Jen v této sezoně zajistil Ramos „bílému baletu“ několik bodů. V paměti fanoušků kromě gólů v Neapoli zůstane například vyrovnávací branka na půdě Barcelony, rozhodující trefa proti Deportivu la Coruňa či dva góly při výhře 2:1 nad Málagou.

Barcelona - Real Madrid: Rána pro domácí! Kapitán hostů Sergio Ramos hlavou vyrovnal
Video se připravuje ...

Real Madrid - La Coruňa: Gól! Stadion vybuchl! Kapitán Ramos se opět předvedl, v nastavení hlavou rozhodl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud