15. března 2017 • 15:44

Kantého velký návrat do Leicesteru: Postup slavil s bývalými spoluhráči

Autor: Tomáš Vala
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na King Power Stadium, domově Leicesteru, to v úterý večer bylo jako za starých dobrých časů. Strhující vítězství, řvoucí davy fanoušků a hlavně N’Golo Kanté na stadionu. Nový pilíř Chelsea totiž neodolal, vrátil se na předchozí působiště a podporoval bývalé kolegy k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů přes španělskou Sevillu. Po konečném hvizdu nadšeně povstal a se zářivým úsměvem aplaudoval jako o život.



Klíčového hráče Ranieriho úspěchu vítal s otevřenou náručí celý stadion. Kanté, který je, jak se zdá, všude nejen na hřišti, ale i v běžném životě potěšil svou přítomností snad každého. Jen Martin O’Neill, který trénoval Leicester na konci 90. let, nabyl jiného dojmu. Když kamery zabíraly oslavujícího Kantého, vyletělo mu z úst, nejspíš ze srandy slovo: „Jidáš.“

Tím proti sobě na sociálních sítích poštval velké množství fanoušků. „Jidáš? Nikdy! Po té, jak rozhodující byl v minulé sezóně, je teď skvělé vidět ho užívat si dalšího úspěchu,“ zachraňoval situaci Gary Lineker v přímém přenosu stanice BT Sport.  

Třetí výhru bývalého týmu ze tří posledních utkání pod novým trenérem Craigem Shakespearem tak měl navíc možnost sledovat ani ne 24 hodin poté, co rozhodl čtvrtfinále FA Cupu. Dal jedinou branku, díky které Chelsea postoupila přes Manchester United.

V poslední sezoně hrál N’Golo Kanté klíčovou roli na cestě Leicesteru za prvním ligovým titulem v historii klubu. V létě přestoupil za 32 milionů liber (zhruba 990 milionů korun) do modré části Londýna. Ačkoliv se zdá, že si kráčí za druhým ligovým titulem ve druhé sezóně, svou daň zaplatil. Po posledním zpackaném ročníku v podání Chelsea musí oželet evropské soutěže. Jelikož je účast Londýňanů mezi evropskou fotbalovou elitou v příštím roce téměř jistá, rozhodl se 25-letý Francouz zkrátit si čekání po svém.

Úsměv na tváři mu navíc vykouzlil určitě i někdejší středopolař Chelsea Frank Lampard. Ten se nechal v pondělí slyšet, že je Kanté při současné formě vůbec nejlepší střední záložník současnosti. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud