21. dubna 2017 • 07:28

Proč nastražil bombu na hráče Dortmundu? Policie zatkla podezřelého z útoku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá policie v souvislosti s nedávným útokem na autobus s fotbalisty Dortmundu zadržela osmadvacetiletého německého Rusa, kterého z činu podezřívá. S odvoláním na německou prokuraturu to dnes uvedla agentura DPA. Motivem činu byly podle všeho burzovní spekulace, které počítaly s propadem ceny akcií fotbalového klubu.



Policie muže dopadla v okolí Tübingenu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Úřady vedly zadrženého již dlouho v patrnosti, napsal deník Rheinische Post s tím, že to nebyl extremista, neboť jednal z chamtivosti.

Zadržený podle prokuratury 11. dubna, tedy v den útoku, získal opce na akcie fotbalového klubu se splatností 17. června. Obchod byl uskutečněn přes internet z hotelu, odkud autobus s hráči odjel. Prokuratura se domnívá, že muž spekuloval na propad kurzu. Zadržený v hotelu pobýval od 9. dubna a ze svého podkrovního pokoje měl výhled na budoucí dějiště atentátu.

Autobus s fotbalisty Dortmundu minulý týden cestou na domácí zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem poškodily tři exploze. Zranění ruky při nich utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který byl převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci. Zraněn byl i jeden z policistů, který autobus doprovázel.

Fotbal sbližuje! Tohle dokázal po útocích v Dortmundu
Video se připravuje ...

Autobus fotbalistů Dortmundu, u kterého došlo k explozi před prvním čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem
Autobus fotbalistů Dortmundu, u kterého došlo k explozi před prvním čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud