4. června 2017 • 00:01

Vítězové a poražení finále: Ronaldo dojel na metu 600, Buffon prožil peklo

Autor: pta, pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Cristiano Ronaldo se stal králem finále Ligy mistrůCristiano Ronaldo se stal králem finále Ligy mistrůFOTO: Reuters

    Tak jednoznačný výsledek nikdo nečekal. Ani před zápasem, ani po prvním poločase. Finále Ligy mistrů nakonec jednoznačně patřilo Realu Madrid, který v Cardiffu zásluhou skvělého výkonu po poločase přejel Juventus 4:1. Kdo patřil mezi vítěze a poražené velké fotbalové bitvy?

  • VÍTĚZ: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

    SESTŘIH finále Ligy mistrů: Juventus - Real Madrid 1:4. Ronaldo řádil, Mandžukič dal krásný gól
    Video se připravuje ...

    Na začátku finále jste si ho dlouho nemohli všimnout. Pak ve 20. minutě prásknul do míče a poslal Real do vedení, ve druhé půli přidal další zásah a v součtu klubových a reprezentačních gólů už dosáhl na metu 600 zásahů. Neskutečné! Ronaldo potvrdil, že je fenomenálním hráčem a má nakročeno k tomu, aby získal Zlatý míč i za rok 2017.

  • VÍTĚZ: Mario Mandžukič (Juventus Turín)

    Mandžukičův gól ve finále Ligy mistrů? Prostě paráda...Foto Reuters

    Není tak obletovaný jako jiné fotbalové hvězdy. Přitom nastřílel hromadu gólů za Bayern, či Atlétiko. Ten nejslavnější si schoval až na neúspěšné finále s Juventusem. Jeho nůžky, které přinesly vyrovnávací gól, si budete pamatovat jako nejzářivější moment letošního finále. Na schopnostech chorvatského reprezentanta budou u italského mistra sázet dál, minulý týden prodloužil smlouvu do roku 2020.

  • VÍTĚZ: Zinedine Zidane (Real Madrid)

    Zinedine Zidane dovedl Real k obhajobě v Lize mistrůFoto Reuters

    Víme, že byl jedním z nejvíc fenomenálních hráčů. Kdo ještě pochybuje o jeho schopnostech trenéra, ačkoliv byl nedávno ještě nepříliš ostřílený nováček? Od doby, co se loni v Realu ujal vlády, působí tým plný individualit víc a víc kompaktněji. Obhajoba v Lize mistrů je unikátní počin a Zidane na něm má podstatnou zásluhu.

  • PORAŽENÝ: Gianluigi Buffon (Juventus Turín)

    Zase to nevyšlo. Gianluigi Buffon odchází z dalšího finále poraženFoto Reuters

    Slyšeli jste to z úst mnoha neutrálních fanoušků, kteří zarytě nefandí ani Realu, ani Juventusu. "Přeji to hlavně Buffonovi," říkali. Jenže finále nevyšlo vůbec podle představ 39leté brankářské legendy. V prvních dvaceti minutách si víceméně nesáhl na míč, pak přišla tečovaná střela Ronalda a Juventus rázem prohrával 0:1.

    Teč byla kamenem úrazu i u druhé branky, na dělovku Casemira už Buffon nemohl dosáhnout. Než se nadechl, Ronaldo zvýšil na 3:1 a Asensio v závěru už jen přisypal sůl do rány. Buffon, který byl celou sezonu oporou Juventusu, inkasoval za jediný zápas víc branek, než ve všech ostatních zápasech uplynulé sezony Ligy mistrů a připsal si ve finále jediný zákrok.

  • PORAŽENÝ: Juan Cuadrado (Juventus Turín)

    Juan Cuadrado vidí červenou kartu ve finále Ligy mistrůFoto Reuters

    Juventus vyslal víceméně všechna ofenzivní esa do hry hned od začátku, z hráčů do útoku zbyl na lavičce už jen Juan Cuadrado. Kolumbijský křídelník vyběhl na hřiště v Cardiffu v 66. minutě za stavu 1:3, když nahradil stopera Barzagliho, do zápisu o utkání se ale nedostal způsobem, jakým by chtěl - místo gólů sbíral karty.

    Tu první dostal už po šesti minutách oprávněně. Druhá, kterou Cuadrado viděl v 84. minutě, už byla více než sporná. Devětadvacetiletý křídelník ustál ostrý skluz Sergia Ramose, pak do kapitána Realu lehce strčil, a španělský stoper se skácel k zemi. Cuadrado tak Juventusu víc uškodil, než pomohl, když se po pouhých 18 minutách na hřišti nechal vyloučit.

  • PORAŽENÝ: Sergio Ramos (Real Madrid)

    Sergio Ramos slaví s rodinou finálovou výhru v Lize mistrůFoto Reuters

    S kapitánskou páskou na ruce pozvedl nad hlavu ušatý pohár jako první. Pro fotbalové fanoušky byl ale spíše vyvrhelem, než lídrem. Ne, že by jeho výkon ve středu obrany Realu nebyl jistý, Sergio Ramos na něm ale udělal velkou kaňku, když za rozhodnutého stavu nepochopitelně simuloval.

    V 84. minutě za stavu 3:1 z pohledu Realu šel do drsného skluzu proti Juanu Cuadradovi a míč čistě uklidil do autu. Jenže když si Cuadrado rychle šel pro míč, aby jej mohl hodit zpět do hry, sáhl na Ramose a ten se svalil k zemi jako podťatý. Cuadrado kvůli tomu viděl červenou kartu. Co přinutilo zkušeného obránce takto zbytečně simulovat, to je ve hvězdách, fanoušci mu to ale jistě budou ještě dlouho připomínat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud