4. června 2017 • 09:31

Přál mu celý fotbalový svět, ale Buffon je zase bez titulu: Nelituji ničeho

Autor: ČTK, Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové zápasy přináší i smutné hrdiny, a tím sobotním ve finále Ligy mistrů mezi Juventusem a Realem Madrid (1:4) byl bez pochyby zejména brankář Gianluigi Buffon. Legendě "Staré dámy" nevyšel ani třetí útok na ušatou trofej a ve finále musela sledovat radost madridských králů. "Obrovské zklamání, pro vítězství jsme udělali všechno," řekl smutný turínský borec.



Moc možností už mít nebude, v sobotu přál Gianluigi Buffonovi snad celý fotbalový svět s výjimkou fanoušků Realu Madrid, ale 39leté legendě zbyly i ve třetím finále Ligy mistrů oči pro pláč. "Možná jsme moc běhali a nevyužili všechny možnosti," litoval.

Ani on nedokázal zabránit porážce 1:4, která se definitivně zrodila ve druhé půli. "V prvním poločase jsme hráli skvěle, ale po pauze soupeř šlápl na plyn a my jsme už nedokázali vzdorovat," přiznal trenér Massimiliano Allegri.

Jeho opora v brance mu po utkání dala za pravdu. "První půle byla z naší strany dobrá a dostali jsme Real do potíží. Ale ve druhé půli nepohlídali jsme si zadní vrátka, Real se po přestávce zlepšil a ukázal sílu. Vyhrál zaslouženě."

Smutné tvrzení z italské strany potvrzují i čísla. Hlavně ta nejdůležitější - góly. Turínští totiž drželi poločasový stav 1:1 a zdálo se, že fanoušky čeká ještě velké drama. Real ale ve druhé půli dvakrát rychle udeřil a nasměroval si to za obhajobou trofeje.

Právě góly Casemira z 61. minuty  Cristiana Ronalda z 64. minuty byly podle trenér Massimiliana Allegriho rozhodující. "Zlomily nás. Týmu můžu vytknout snad jedině to, že po druhé brance už nebyl hlavou v zápase," prohlásil.

SESTŘIH finále Ligy mistrů: Juventus - Real Madrid 1:4. Ronaldo řádil, Mandžukič dal krásný gól
Video se připravuje ...

Trochu ho mrzelo, že se jeho tým s rychlými údery soupeře nevypořádal lépe. "V hlavě jsme to vzdali. Místo toho jsme se měli zvednout a bojovat zuby nehty. Alespoň jsme do budoucna chytřejší," našel pozitivum na finálové porážce.

Buffon po utkání přiznal, že jeho týmu chyběly hlavně síly. "V první půli jsme možná moc běhali a nevyužili jsme všechny možnosti. Je vidět, že Real má s podobnými zápasy mnohem větší zkušenosti," řekl brankář, jenž prohrál finále už v roce 2003 s AC Milán a před dvěma lety s Barcelonou.

Juventus tentokrát dostal o gol víc, než obdržel v předchozích 12 zápasech Ligy mistrů dohromady. Držitel osmi ligových titulů a mistr světa Gianluigi Buffon tak nedokázal se svým týmem ukončit 21leté čekání na triumf.

"Ale ničeho nelituju, chybělo nám štěstí," dodal italský brankář a pozitivní zůstal i trenér. "Dostali jsme další šanci zkusit to v příští sezoně, takže musíme zapracovat na zlepšení. Nemyslím si, že by naše éra skončila," uzavřel Massimiliano Allegri, jenž se i v příští sezoně bude spoléhat na svou stálou jedničku.

Moc možností už ale Gianluigi Buffonovi nejspíš nezbývá.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 6. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
1:4
ONLINE
3. června
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 27. Mandžukić

Hosté: 20. Ronaldo, 61. Casemiro, 64. Ronaldo, 90. Asensio

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli (66. Cuadrado), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanić (71. Marchisio), Dybala (78. Lemina), S. Khedira, Sandro – Higuaín, Mandžukić.

Hosté: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos (89. Morata), Casemiro, Modrić – Isco (82. Asensio), Benzema (77. Bale), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Neto, Benatia, Cuadrado, Marchisio, Lemina, Asamoah, Lichtsteiner

Hosté: Casilla, Fernández, Bale, Kovačić, Asensio, Morata, Danilo

Karty

Domácí: Dybala, Pjanić, Sandro, Cuadrado, Cuadrado

Hosté: Ramos, Carvajal, Kroos, Asensio

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)

Stadion

National Stadium, Cardiff, Wales

Turínský celek inkasoval více gólů než v celém předchozím průběhu Ligy mistrů a utrpěl první porážku v tomto ročníku.
Turínský celek inkasoval více gólů než v celém předchozím průběhu Ligy mistrů a utrpěl první porážku v tomto ročníku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud