15. srpna 2017 • 05:00

Náhrada za Deliho? Slavia asi vsadí na Ngadeua, za Frydrycha není bek

Autor: jp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE OD 20:45 | Zápas desetiletí. Pardon, dvojzápas desetiletí. Na podzim 2007 proklouzla Slavia poprvé a naposledy mezi elitu Evropy, dnes večer v dusné Nikósii rozjede svou druhou šanci. Jenže do prvního zápasu play off Ligy mistrů proti APOELu jde citelně oslabená. Nemá velkou osobnost týmu, stopera Simona Deliho. „Bohužel,“ posteskl si kouč Jaroslav Šilhavý nad palčivou ztrátou.



Svalové zranění je ale v tomhle případě zrádné, nečitelné. A kouč Jaroslav Šilhavý za něj tím pádem musí vymýšlet záskok. Za oporu, která v sestavě Slavie chyběla od začátku sezony 2015/2016 jen devětkrát a vydobyla si pověst nejlepšího obránce v lize s herním projevem dlouhonohé elegantní gazely.

„Je tam několik variant,“ poznamenal stručně Šilhavý. To „několik“ v praxi znamená nanejvýš dvě.  Tedy dvě opravdu přijatelné.

Slávisté trénovali na Kypru. Na APOEL dopsali čerstvou posilu Stocha
Video se připravuje ...

První variantou je řízný univerzál Michael Ngadeu, který do Slavie dorazil z Rumunska jako stoper, ale postupně začal odevzdávat kvalitní výkony na pozici defenzivního štítu. V tom případě by se do záložní řady místo něho postavil Tomáš Souček.

Druhou možností je Michal Frydrych. Tím by však vznikla díra na kraji obrany, kde Šilhavý nemá moc na výběr. Per-Egil Flo a Dušan Švento toho zatím moc nenahráli a na soupisku pro zápas byl dopsán Miroslav Stoch na úkor ukrajinského beka Eduarda Sobola.

Pravděpodobné alternativy za Simona Deliho
Michael Ngadeu Michal Frydrych
Zápasy ve Slavii na stoperu: 6 Zápasy ve Slavii na stoperu: 12
Bilance: 3 výhry, 1 remíza, 2 prohry Bilance: 7 výher, 2 remízy, 3 prohry
Herním projevem podobně naladěný jako Simon Deli, sestava by se ale musela měnit i na defenzivní záloze. Výborný hlavičkář, na druhou stranu kdyby měl hrát vedle Jakuba Jugase, chyběl by Slavii odzadu nadstandardní rozehrávač.

Původní zpravodajství z Nikósie a další zajímavosti před zápasem Slavie s APOELem najdete v úterním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE >>>

Titulní strana deníku Sport 15. srpna 2017Foto Sport

Recept na APOEL? Musíme hrát jako tým, hecuje Souček
Video se připravuje ...

Halil Altintop během tréninku Slavie
Halil Altintop během tréninku Slavie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud