2. listopadu 2017 • 04:57

Šampion u Alliho nohou! Hvězda Tottenhamu skolila Real dvěma góly

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu teprve jednadvacet, ale u nohou mu už teď leží kus fotbalového světa. A teď i úřadující šampion Ligy mistrů. Dele Alli, jeden z nejlepších mladých hráčů světa, dvěma přesnými trefami sestřelil na slavném stadionu Wembley španělský Real Madrid (3:1) a zařídil tak Tottenhamu vedení v nabité skupině H a postup do jarní fáze.



Fanoušky Tottenhamu před zápasem hlavně zajímalo, zda prestižní souboj stihne jejich největší hvězda, kanonýr Harry Kane. Anglický hroťák se skutečně stačil dát dohromady a nastoupil v základu, pozornost si ale pro sebe uzmul mladší krajan Dele Alli. I ten se do sestavy vrátil po delší době, kvůli trestu za červenou kartu totiž první tři zápasy ve skupině nesměl hrát.

Tottenham musel ve 34. minutě znovu řešit zdravotní trable, ze hřiště musel odejít jeho nejlepší stoper Toby Alderweireld, místo kterého naskočil záložník Moussa Sissoko. Londýnský celek to ale nijak nepoznamenalo, naopak, po pouhých třech minutách přišel první zásah do brány, kterou kvůli zranění Keylora Navase hájil Kiko Casilla. Dele Alli si naběhl na pas Kierana Trippiera z kraje velkého vápna a ve skluzu dotlačil míč do sítě.

SESTŘIH Ligy mistrů: Tottenham - Real Madrid 3:1. Obhájce ztrestal Dele Alli
Video se připravuje ...

Úvodní gól Tottenhamu se ale neobešel bez kontroverze. Přihrávka, která našla anglického beka Trippiera za obranou Bílého baletu, totiž mířila do ofsajdu. Praporek pomezního sudího ale zůstal dole.

Druhá trefa anglického mladíka už se nesla bez jakýchkoli pochyb. Dele Alli se proháčkoval obranou Madridu, defenzivního záložníka Casemira stylově posadil na zadek a místo přihrávky na volného spoluhráče Christiana Eriksena zvolil zakončení. A neudělal chybu, i s pomocí teče zvýšil na 2:0.

Třetí branku sice Alli sám nepřidal, ve velké šanci na završení hattricku selhal, útočnou akci na 3:0 ale rozjel. Ještě na vlastní půli se zbavil obránce Sergia Ramose , do protiútoku poslal útočného kolegu Harryho Kanea a ten vyzval ke skórování volného Christiana Eriksena.

"Hráli jsme výborně, byli jsme týmovější, snad to ani nemohlo být lepší," usmíval se po zápase mladý hrdina Tottenhamu. "Je skvělé dát Realu Madrid gól, ale to nejdůležitější pro mě je výhra," dodal autor dvou branek.

Ronaldova  trefa na 1:3 z pohledu obhajujících šampionů už nic neřešila, Real ve skupině poprvé padl, zatímco Tottenham je díky třem výhrám a jedné remíze první a má jasný postup. Situaci si naopak zkomplikoval Dortmund, který podruhé za sebou vyválčil jen remízu s APOELem a s pouhými dvěma body nejspíš míří ze třetího místa do Evropské ligy.

Góly

Domácí: 27. Alli, 56. Alli, 65. Eriksen

Hosté: 80. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Alderweireld (24. Moussa Sissoko), D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Winks (66. M. Dembélé), Dier, Davies – Kane (79. F. Llorente), Alli.

Hosté: Casilla – Hakimi, Ramos (C), Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić (81. Hernández) – Isco (73. Mayoral), Benzema (73. Asensio), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Vorm, Rose, Heung-min, Sissoko, Llorente, Dembélé, Aurier

Hosté: Vallejo, Hernández, Vázquez, Asensio, Mayoral, Ceballos, Ramos

Karty

Domácí: M. Dembélé

Hosté: Ramos

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun

Stadion

Wembley Stadium (Londýn)

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Tottenham 6 5 1 0 15:4 16
2. Real 6 4 1 1 17:7 13
3. Apoel 6 0 2 4 2:17 2
4. Dortmund 6 0 2 4 7:13 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud