20. února 2018 • 15:58

Zlomí Messi prokletí? Chystá se na Chelsea, zajal ho Lineker se syny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večer se rozehraje další velké fotbalové divadlo. Chelsea versus Barcelona, první osmifinále Ligy mistrů. V hlavní roli? Reflektory budou jako vždy namířené především na malého velkého muže s desítkou na zádech. Lionel Messi přitom na londýnský klub nemá nejlepší vzpomínky - v osmi zápasech nedal Chelsea ještě ani gól. Argentinský mág se už s Barcelonou od pondělí pilně chystá na velký šlágr v Londýně, kde stihl potkat i známého fotbalového komentátora Gary Linekera.



V Lize mistrů se oba soupeři potkali naposledy před šesti lety. Co mohl Messi tehdy pro postup Barcelony udělat víc? Našteloval si míč na penaltový puntík, rozběhl se a trefil břevno. Kousek za vápnem napřáhl ke střele – a tyč. Tohle zažívá argentinský génius výjimečně: 24. dubna 2012 se mohl snažit, jak chtěl, ale proti Chelsea se zase netrefil a Barceloně uteklo finále Ligy mistrů.

Messi se v dresu Barcelony postavil Chelsea mezi lety 2006 a 2012 celkem osmkrát, za odehraných 655 minut ale ani jednou neskóroval. Petr Čech , v té době neotřesitelná jednička "blues", se pyšnil unikátní bilancí, kdy mu nejlepší střelec katalánského gigantu za Boha nemohl dát gól.

Tyhle boje sice už odvál čas, navíc branku Chelsea stráží belgický obr Thibaut Courtois . Messi zcela jistě o své bilanci s londýnským sokem ví a zcela jistě ji bude chtít večer změnit.

"Mám pocit, že Lea nula proti Chelsea vůbec netrápí. Messiho přínos pro tým se zdaleka neměří jen počtem gólů. Pro mě není jen střelec, ale hlavně týmový hráč a iniciátor šancí: buď je sám vytvoří, nebo udělá prostor spoluhráčům tím, že na sebe naváže soupeře," prohlásil bývalý útočník Pavel Kuka, vicemistr Evropy 1996.

Barcelona jde do prvního duelu ve výborné kondici. Ligu, kde v sezoně ještě neprohrála, vede o sedm bodů před Atlétikem a míří za titulem, mužstvo od začátku sezony spolehlivě šlape.

Včetně Lionela Messiho. Za Barcelonu v probíhající sezoně nasázel už 27 gólů, celkově má (včetně reprezentačních zápasů) bilanci 42 zápasů, 30 gólů a 14 asistencí, na branku potřebuje na hřišti 79 minut.

Známý anglický fotbalový komentátor a bývalý reprezentant Gary Lineker splnil sen svým synům a domluvil krátkou schůzku s Lionelem MessimFoto Twitter

Každá série jednou končí, tuší Kuka

"Pravdou je, že Messi je absolutně soustředěný, ohromně na sobě pracuje," prozradil jeho chorvatský parťák Ivan Rakitič. "Nevím, jestli jsem ho dřív viděl tak často v posilovně. Snaží se o sebe pořád co nejvíc starat," dodal 29letý záložník.

Do Londýna přiletěla hvězdná výprava Barcelony už v pondělí, v nohách měla těžký sobotní zápas na Eibaru (výhra 2:0). "Den navíc by se nám hodil," uznal trenér Ernesto Valverde. Naopak Chelsea hrála svůj duel v FA Cupu už v pátek prorti Hullu (výhra 4:0), kde navíc šetřila řadu svých hvězd.

"Že se proti nám Messi ještě netrefil? Doufám, že tahle tradice bude pokračovat, i když pořád musíme mít na paměti, že Leo je fantastický hráč a zaslouží si moře respektu," usmál se kouč Chelsea Antonio Conte.

Messi dorazil do Londýna v plné kondici a dobré náladě. Den před zápasem se potkal i se známým fotbalovým komentátorem a někdejším anglickým reprezentantem Gary Linekerem.

"Právě se to povedlo. Konečně se mi podařilo domluvit něco tak vzrušujícího pro mé čtyři chlapce. A také pro jejich otce. Díky Leo," napsal si na Instagram k fotce, kde se nechal vyfotit se svými čtyřmi syny a pětinásobným majitelem Zlatého míče. Lineker má navíc k Barceloně vztah, v letech 1986 - 89 za španělský klub hrál.

Pozná Messi letos konečně, jaké je to dát Chelsea gól? "Každá série jednou končí," naznačil Kuka. "Pikantní je, že Messi ani nemusí mít žádnou extra formu. V jeho případě úplně stačí, když je fit a hraje svůj standard. Pak je neuhlídatelný," dodal.

Známý anglický fotbalový komentátor a bývalý reprezentant Gary Lineker splnil sen svým synům a domluvil krátkou schůzku s Lionelem Messim
Známý anglický fotbalový komentátor a bývalý reprezentant Gary Lineker splnil sen svým synům a domluvil krátkou schůzku s Lionelem Messim

SESTŘIH LA LIGY: Eibar - Barcelona 0:2. Messi a spol. vyrovnali rekord v neporazitelnosti
Video se připravuje ...

SESTŘIH LA LIGY: Espanyol - FC Barcelona 1:1. Favorit ztratil na podmáčeném terénu
Video se připravuje ...

SESTŘIH LA LIGY: FC Barcelona - Girona 0:0. Nečekaná ztráta lídra
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - West Bromwich 3:0. Dvakrát se trefil Hazard
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Watford - Chelsea 4:1. Favorit v deseti propadl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud