28. května 2018 • 10:50

Kariéra v ohrožení? Zničenému Kariusovi vyhrožují po finále smrtí

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyplatí se nám, z Mohuče přišel jen za 4 miliony liber, a přitom bude skvělý. Takovými slovy pochválil bývalý brankář Liverpoolu Bruce Grobbelaar svého nástupce Lorise Kariuse, kterému před finále Ligy mistrů věřil a věštil velký výkon. Tahle optimistická prohlášení ho v sobotu večer dohnala, když světlovlasý gólman se slzami v očích kráčel k fanouškům „reds,“ aby se omluvil za dva šílené kiksy, které stály jeho tým zápas o nejcennější klubovou trofej proti Realu Madrid (1:3). Britská policie navíc prošetřuje výhružky smrtí, které dostal zničený brankář poraženého Liverpoolu.



"Bereme příspěvky na sociálních sítích této povahy velmi vážně a prošetříme to," uvedla policie. Jde o nepříjemnou dohru sobotního duelu, který se Kariusovi vůbec nepovedl.

V největším zápase, který si fotbalista za svůj klub může zahrát, se někteří vybičují k neuvěřitelným výkonům. Ale jiným se rozklepou kolena. A taky ruce.

Ty Kariusovi selhaly v 51. minutě, když chtěl rozehrát na krátko a míč ze své náruče hodil rovnou na nohu útočníka Karima Benzemy . Liverpool vyrovnal, Karius pak ale inkasoval ještě dvakrát – parádní nůžky Garetha Balea by snad byla i škoda chytat, jeho dalekonosná rána z 81. minuty, která Němci mířila přímo do rukavic, mu ale rozhodně neměla propadnout.

„Nemám slov. Nepamatuji si, kdy se brankáři ve velkém finále přihodilo něco tak brutálního. Takový večer dokáže zničit kariéru,“ zhrozil se v rozhovoru pro ZDF Oliver Kahn, ikona Bayernu Mnichov a německé reprezentace.

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

A možná i lehce předpověděl budoucnost. Anglická média už spekulují, že Liverpool chystá ohromnou nabídku na Alissona, spoluhráče Patrika Schicka z AS Řím. Šikovný brazilský gólman má přijít na zhruba 70 milionů liber, a jeho případný příchod jistě minimálně jednoho z dvojice Karius – Mignolet vystrnadí. A po finálové hrůze je skoro jisté, kdo půjde ze dveří první.

Mnozí spekulovali o tom, zda německého brankáře nerozhodila kolize s tradičně ostře hrajícím kapitánem Realu Sergiem Ramosem . Ten poslal jedničku Liverpoolu k zemi v souboji při standardní situaci jen pár minut předtím, než Karius hodil míč na nohu presujícího Benzemy. Bývalý gólman Neville Southall, který odchytal více než 500 zápasů v dresu hlavního konkurenta, Evertonu, ovšem dva hrozivé kiksy nechce na Ramosův hit svádět. Pro svého mladšího kolegu ovšem našel i pochopení.

„Je mi ho líto. Ale přesně z těchto chvil se musí odrazit zpět. Musí se vrátit z temnoty, doufám, že se mu to povede. Zůstaň silný a věř si!“ podpořil jej na Twitteru.

"Doteď mi ty scény běží v hlavě. Omlouvám se všem spoluhráčům, trenérům i fanouškům, vím, že jsem udělal dvě chyby a zklamal vás všechny," napsal Karius na svůj Twitter den po zápase. "Rád bych vrátil čas, ale nejde to. Ještě horší je, že jsme věděli, že Real můžeme porazit, byli jsme v zápase," dodal a poděkoval všem fandům, kteří do Kyjeva cestovali.

Za německého nešťastníka se po jeho osudových kiksech postavili i spoluhráči. „Prohrál jsem nám finále. Kluci se mě snažili povzbudit v kabině, ale já se jim mohu jen omluvit,“ povídal po závěrečném hvizdu smutně. Hymna You’ll Never Walk Alone teď u jeho místa v kabině „reds“ musí hrát pořádně nahlas. Otázkou je, jak dlouho tam ještě vydrží znít.

Góly

Domácí: 51. Benzema, 64. Bale, 83. Bale

Hosté: 55. Mané

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal (37. Nacho Fernández), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco (61. Bale) – Benzema (89. Asensio), Ronaldo.

Hosté: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (83. Can), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (31. Lallana), Firmino, Mané.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Bale, Hernández, Vázquez, Asensio, Kovačić

Hosté: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Can, Solanke

Karty

Hosté: Mané

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević (vš. SRB)

Stadion

NSC Olimpijskyj, Kyjev, Ukrajina

Návštěva

61561 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud