25. července 2018 • 12:24

Látalův úspěch! Trnava šokovala v Polsku, Legia rozčílila novináře

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra fotbalistů Trnavy na půdě Legie Varšava 2:0 ve druhém předkole Ligy mistrů je velkým překvapením. Nečekaný úspěch má výraznou českou stopu. Vítěze slovenské ligy trénuje Radoslav Látal, na trávníku k tomu přispěl bývalý hráč Bohemians či Mladé Boleslavi Jakub Rada.



Góly

Domácí:

Hosté: 16. Grendel, 90+3. Vlasko

Sestavy

Domácí: Malarz (C) – Astiz, Philipps (69. Hämäläinen), Hloušek – Vešović, Szymański (63. Radović), Cafú, Mączyński (17. Wieteska), Antolić – Carlitos, Kanté.

Hosté: Chudý – Tóth, Godál (C), Greššák – Kadlec, Sloboda (86. Hladík), Grendel (64. Miesenböck), Rada, Čonka – Jirka, Egho (90+1. Vlasko).

Karty

Domácí: Kanté, Philipps, Vešović

Hosté: Egho, Greššák, Godál, Chudý, Miesenböck

Rozhodčí

Farkas – Kóbor, Szert (všichni HUN)

Stadion

Stadion Wojska Polskiego, Varšava

Slovenský celek zaskočil domácí brankami z 16. a 93. minuty. Zatímco první střelu Erik Grendel dobře trefil, u druhé využil Ján Vlasko přílišného vyběhnutí zkušeného gólmana Arkadiusze Malarze. Rada nebyl jediným Čechem na hřišti, exslávista Adam Hloušek si připsal na straně Legie rovněž 90 minut.

Pro Látala má úspěch v Polsku prestižní nádech. V průběhu dvou sezon tam vedl Piast Gliwice, se kterým dokonce dosáhl na senzační druhé místo. „Tři dny před zápasem jsem nespal, chtěli jsme se ukázat v dobrém světle. Jsem rád, že to hráčům tak vyšlo, odveta bude ale ještě náročná," nepropadal Látal předčasné radosti z postupu.

Na trnavský výkon pěla logicky slovenská média ódy. „Už dávno jsme neviděli na mezinárodní scéně náš tým s takto odvážným a sebevědomým herním projevem. Výborná organizace hry vepředu i vzadu, bleskový přechod do útoku, mnoho šancí. Žádný ukopaný, vysimulovaný, zdržovaný a upocený výsledek," napsal Sport.sk.

Pokud Látalův tým dokončí slibně rozdělanou práci, přiblíží se výrazně po třech sezonach Slovensko k zastoupení minimálně v základní skupině Evropské ligy. I kdyby Trnava vypadla v dalším předkole Ligy mistrů, půjde do závěrečného play off předkola Evropské ligy.

Z úterního výsledku byli nejvíce zaraženi v Posku, kde se na Legii valí ostrá vlna kritiky ze strany tamních novinářů. „Hanba. Neexistuje důvod, proč s takovou formou cestovat k odvetě. Pošleme do Trnavy blahopřání a udělejme garážový výprodej," napsal na Twitter ostře redaktor Patryk Serwaňski z rozhlasové stanice RMF.

Ale nebyl jediný. Přidali se i další. Například Tomasz Cwiakala z Eleven Sports, který připomněl, že oba trnavští střelci neuspěli v polské nejvyšší soutěži. „Jestli Legii vykopne z pohárů průměrný hráč z Górniku Zabrze a hráč, se kterým nepočítali v Zaglebii Lubin, pak už se nad sebou musí ve Varšavě pořádně zamyslet."

Polehčující okolnost pro Legii? Snad jen fakt, že část hráčů měla zdravotní problémy. „Někteří hráči chytili virus a v noci zvraceli i měli horečku. Proto nám na trávníku chyběla energie a agresivita, v osobních soubojích jsme navíc byli pozdě. Nechci se ale vymlouvat, nemám to v povaze," uvedl chorvatský trenér polského mistra Dean Klafurič. Ten má pozici kvůli posledním výsledkům dost nahnutou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud