7. srpna 2018 • 21:21

SESTŘIH: Slavia - Dynamo Kyjev 1:1. Hušbauer v boji o LM srovnal z penalty

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie vstoupili do kvalifikace Ligy mistrů domácí remízou 1:1 s Dynamem Kyjev v úvodním duelu 3. předkola. V 82. minutě poslal hosty do vedení Benjamin Verbič, v páté minutě nastavení srovnal z penalty Josef Hušbauer.



Odveta se hraje příští týden v Kyjevě. Postupující tým se v závěrečném 4. předkole utká s lepším z dvojice Lutych - Ajax Amsterodam. Slavia usiluje o druhý postup do základní skupiny Ligy mistrů, hlavní fázi soutěže si dosud zahrála jen v roce 2007.

Slavia po třech výhrách v úvodu ligy v nové sezoně poprvé nezvítězila. Také Kyjev po čtyřech triumfech 1:0 poprvé nevyhrál a v součtu s přípravou inkasoval gól po dlouhých sedmi zápasech.

Sestřih: Slavia - Dynamo Kyjev 1:1. Hušbauer srovnal v nastavení
Video se připravuje ...

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský udělal jednu změnu v základní sestavě oproti poslednímu ligovému duelu s Opavou. Na hrotu útoku tentokrát dostal před Teclem přednost kapitán Škoda.

Dynamo začalo souboj dvou týmů, které vyhrály všechny předchozí zápasy sezony, lépe a hned ve třetí minutě mohlo zmrazit vyprodaný Eden. Po akci po pravé straně našel Cygankov Besedina a proti jeho střele zblízka zasáhl domácí gólman Kolář.

Pražané se oklepali a ve 13. minutě hlavičkoval po centru Škoda, trefil však jen střed branky. V 21. minutě pálil do boční sítě Zmrhal. Ve zbytku první půle se hrál bojovný a opatrný fotbal a Dynamo potvrzovalo, že má výbornou defenzivu.

Druhou půli začala Slavia náporem, ale obrana ukrajinského vicemistra zblokovala několik střel a v 57. minutě Stoch mířil jen na středu branky na gólmana.

Faul na Stanislava Tecla (vpravo), po kterém rozhodčí odpískali penaltu
Faul na Stanislava Tecla (vpravo), po kterém rozhodčí odpískali penaltu

Po hodině hry vystřídal v útoku Škodu Tecl a slávisté stupňovali tlak. V 64. minutě si na centr ve vyložené šanci naskočil Zmrhal, ale hlavičkoval vedle a nenavázal na gól z předloňského posledního vzájemného souboje, který Slavia v přípravě vyhrála 2:1.

Za chvíli po signálu z přímého kopu vypálil Hušbauer vedle. Hosté pak domácí tlak otupili a v 82. minutě udeřili. Sydorčuk oblouček za obranu vysunul Verbiče a ten ze strany procpal míč přes Koláře do sítě. Slovinský záložník dal gól i při předchozí výhře Dynama v lize nad Šachtarem Doněck.

Slavia ještě v závěru vyvinula tlak a dokázala srovnat. Součkovu střelu vytáhl brankář na roh, po němž Deli hlavičkoval ve vyložené pozici vedle. Ale v závěru nastavení fauloval Kedziora ve vápně Tecla a Hušbauer z penalty srovnal. Pražané jako první dali v nové sezoně Kyjevu gól.

Dostali jsme blbý gól. Někteří z nás přestali hrát, mrzelo Součka
Video se připravuje ...

Slavia - Dynamo Kyjev: Penalta a Hušbauerův gól na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud