Adam Procházka
3. října 2018 • 12:20

Šok, který přitížil Plzni! Real padl na CSKA. Nálada byla zlá, řekl Modrič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na takový výsledek si moc fanoušků nevsadilo. Fotbalisté CSKA Moskva si v Lize mistrů poradili s Realem Madrid. Vítěze posledního tří ročníků této milionářské soutěže porazili 1:0 a po dvou kolech jsou na prvním místě plzeňské základní skupiny G. Zatímco Rusové slaví vítězství nad gigantem, "bílý balet" ještě více prohloubil svou krizi a připsal si třetí ztrátu v řadě.



Tak, jak skončili v Plzni (2:2), tedy gólem v poslední minutě, začali doma proti Realu Madrid. Fotbalisté CSKA Moskva zaskočili favorizovaného soupeře a hned po 65 sekundách hry mu zasadili rozhodující úder.

Toni Kroos poněkud kostrbatým způsobem nasměroval přihrávku směrem ke své brance na Raphaela Varaneho, který měl ale k míči dál než záložník CSKA Nikola Vlašič. Chorvatský fotbalista celou situaci využil a parádně umístěnou střelou k tyči, na níž brankář Keylor Navas nedosáhl, vsítil gól, který rozhodl o třech bodech pro moskevský klub.

Liga mistrů na O2 TV Sport
Jen stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou z Ligy mistrů všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaký duel chce živě sledovat.

Předzápasový program začne na O2 TV Fotbal již v 18:30, kdy se studio bude věnovat dvěma zápasům hraným od 18:55 hodin. Ve 20:20 bude na O2 TV Sport zahájeno paralelně s podvečerními duely studio ke zbývajícím šesti utkáním. Moderátor Petr Svěcený přivítá Františka Straku a Karola Kisela. Po skončení zápasů následují sestřihy ze všech stadionů a ohlasy ve studiu.

„Byl to zaručeně největší zápas mé kariéry,“ přiznal po zápase autor rozhodujícího gólu Vlašič, který je v CSKA Moskva na hostování z Evertonu. „Real je v současnosti nejlepší světový tým, ale věřili jsme, že ho můžeme porazit a dokázali jsme to,“ radoval se.

Ačkoliv měl Real Madrid ještě celé utkání na to, aby výsledek otočil, nebo alespoň vyrovnal, nepodařilo se mu to. Pro "bílý balet" je prohra nepříjemná, ale řeší ještě jeden, mnohem vážnější problém. Nedává góly!

S prodejem Cristiana Ronalda do Juventusu odešlo z Realu také 450 gólů. Byl to právě CR7, kdo mnohokrát dokázal zlomit nedobře se vyvíjející zápas a posunul tým k bodovému zisku, zejména v Lize mistrů. Nyní ale jeho branky madridskému gigantovi chybí, a to nejen v milionářské soutěži.

Věřte, že za dob působení Cristiana Ronalda v Realu Madrid se nikdy nestalo, aby "bílý balet" neskóroval ve třech po sobě jdoucích zápasech, vlastně se to nestalo ještě o něco déle. Nyní je portugalská superstar pryč a ejhle – tři zápasy, dvě prohry, jedna remíza a skóre 0:4.

Stroj, který na začátku sezony šlapal jako švýcarské hodinky a po třech zápasech měl na kontě plný počet devíti bodů a navíc 10 nastřílených gólů, se nyní zadrhl. Nejprve porážka v lize 0:3 na hřišti Sevilly, poté bezbranková remíza v derby s Atlétikem Madrid a nyní prohra 0:1 v Lize mistrů s CSKA.

To se Realu naposledy stalo před 11 lety. Vše tehdy začalo 20. prosince 2006 prohrou 0:3 na domácím stadionu s Recreativem Huelva, následovala prohra 0:2 s La Coruňou a remíza 0:0 s Realem Betis (11. ledna 2007).

Slavící hráči CSKA Moskva po výhře nad Realem Madrid
Slavící hráči CSKA Moskva po výhře nad Realem Madrid

„Nečekali jsme, že v Rusku ztratíme body. I proto po zápase byla atmosféra v šatně zlá. Musíme ale zvednout hlavy a pokusit se co nejdříve sérii proher přerušit,“ uvědomuje si záložník Realu Madrid Luka Modrič .

„Když nedáte ve třech zápasech po sobě gól, je to znepokojující. Jsem si ale jistý, že z toho najdeme cestu. Musíme být pozitivní, pracovat a pokusit se vyhrát další zápas,“ dodává.

Bylo to vůbec poprvé po 29 zápasech, kdy Real Madrid v utkání milionářské soutěže neskóroval. To se mu naposledy přihodilo 26. dubna 2016 v utkání na Manchesteru City.

A je tu ještě jedna série, kterou CSKA Realu ukončilo. Ta trvala od sezony 2006/2007, kdy podlehl španělský velkoklub 0:2 Lyonu. "Bílý balet" totiž od té doby až doposud neprohrál v prvních dvou zápasech základní skupiny Ligy mistrů žádný zápas. Až nyní v Rusku.

Hráči CSKA Moskva střelecké trápení týmu Julena Lopeteguia využili a přerušili jeho velké bodové tažení Ligou mistrů. Vítězství 1:0 si budou určitě dlouho pamatovat. Kdoví, jestli jim vybojované tři body nezajistily už nyní účast v jarní části jedné z evropských soutěží.

Jedinou černou kaňkou velkého vítězství je pouze zbytečné vyloučení brankáře Igora Akinfeeva. Ten v páté minutě nastavení tak vehementně protestoval a vyžadoval odpískání faulu na svého spoluhráče, že v rozmezí snad dvou sekund viděl dvě žluté karty a následně tedy i kartu červenou.

Výhra ruského celku příliš nenahrává Plzni, která je ještě spolu s Realem a AS Řím rovněž účastníkem skupiny G. Právě s moskevským CSKA se měla podle papírových předpokladů utkat o třetí místo zajišťující účast v jarní části Evropské ligy.

Po výprasku 0:5 na půdě AS Řím zůstávají Západočeši se ziskem jednoho bodu čtvrtí a nyní je čekají dva zápasy s Realem Madrid, který bude chtít zajisté své zaváhání s CSKA napravit.

Ideálním scénářem pro tým Pavla Vrby by bylo, v případě, že se Plzni nepodaří s Realem bodovat, kdyby se ruskému celku v následujících dvou duelech s AS Řím nepodařilo uhrát žádný bod a sami Plzeňští poté v Moskvě zvítězili.

Tím by se ve skupině dostali před CSKA a o jejich osudu by rozhodovalo až poslední utkání skupiny, ve kterém by ruský tým musel bodovat v Madridu a doufat, že Plzeň neuhraje stejný počet bodů doma s AS Řím. 

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud