27. března 2019 • 21:37

Bayern - Slavia 5:1. Třetí pokus nevyšel, Češky opět končí ve čtvrtfinále LM

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie Praha ani na třetí pokus nedosáhly na premiérovou účast v semifinále Ligy mistryň. V dnešní odvetě čtvrtfinále prohrály na půdě Bayernu Mnichov vysoko 1:5 a po domácí remíze 1:1 z minulého týdnu přes favorizovaného soupeře nepostoupily. Za vršovický celek stejně jako v prvním duelu skórovala Kateřina Svitková.



Zatímco před týdnem v Edenu slávistky držely krok, v odvetě bylo rozhodnuto už během prvního poločasu. Pražanky 23 minut odolávaly náporu a pak třikrát během 17 minut inkasovaly. Nejprve dvakrát neubránily roh a poté před pauzou dostaly ještě jednu branku. Jedinou šanci hostujícího týmu v úvodní půli měla Svitková, kterou vychytala domácí gólmanka.

O první porážce Pražanek v této sezoně Ligy mistryň už v poločase prakticky nebylo pochyb. Bayern, v jehož dresu po zranění znovu chyběla česká útočnice Lucie Voňková, s přehledem kontroloval vývoj a v 55. minutě se podruhé v zápase trefila Islackerová.

V 77. minutě se čestného úspěchu dočkaly Pražanky. Po střele do tyče doklepla míč do prázdné branky nejlepší česká fotbalistka minulého roku Svitková a navázala na gól z úvodního duelu. Poté se ještě prosadila domácí Roordová a se spoluhráčkami mohla po závěrečném hvizdu slavit první postup žen Bayernu do semifinále Ligy mistryň.

Slávistky postupem do čtvrtfinále vyrovnaly české maximum v soutěži. Vloni svěřenkyně trenéra Pavla Medynského mezi nejlepší osmičkou týmů vypadly s jiným německým celkem Wolfsburgem, v roce 2016 nestačily na Lyon. V minulosti se do čtvrtfinále jednou probojovala i Sparta, tehdy se však ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Góly

Domácí: 24. Rolföová, 33. Leupolzová, 41. Islackerová, 55. Islackerová, 83. Roordová

Hosté: 77. Svitková

Sestavy

Domácí: Zinsbergerová – Laudehrová (73. Roordová), Däbritzová, Henrichová, Demannová – Leupolzová (C), Islackerová, Schweersová – Rolföová (59. Beerensteynová), Škorvánková (46. Wenningerová), Magullová.

Hosté: Votíková – Bartoňová, Bartovičová, Hasanbegovićová, Sjömanová – Divišová (57. Chlastáková), Svitková (C), K. Dubcová, Szewieczková, Černá (73. Pincová) – Herndonová (46. M. Dubcová).

Karty

Domácí: Laudehrová, Szweieczková

Hosté: Szweieczková, M. Dubcová, Chlastáková

Rozhodčí

Mularczyková – Seniuková-Mikulská, Prusová (všechny POL)

Stadion

FC Bayern Campus, Mnichov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud