11. dubna 2019 • 09:23

Solskjaer věří v obrat s Barcelonou: Výkon s PSG nám dává naději

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U jednoho velkého obratu byl jako hráč a další Ole Gunnar Solskjaer nedávno zažil i jako trenér. A po středeční prohře 0:1 v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou norský kouč fotbalistů Manchesteru United věří, že další obrat jeho svěřenci předvedou za týden v odvetě ve Španělsku.



Solskjaer v roce 1999 jako náhradník rozhodl v nastavení finále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov a nyní v osmifinále jako trenér byl u postupu přes Paris St. Germain. Francouzský šampion sice na Old Trafford vyhrál 2:0, v Paříži ale anglický celek zvítězil 3:1 a senzačně postoupil.

"Výkon proti Paris St. Germain nám dává naději, ale Barcelona je favorit," řekl Solskjaer, který připomněl, že katalánský tým doma v Lize mistrů neprohrál už 30 zápasů. "Vzhledem k formě Barcelony by byl postup větší úspěch než s Paris St. Germain. Barcelona není doma zvyklá prohrávat, ale nepochybuji o tom, že je můžeme porazit," dodal.

Podle Solskjaera bude v odvetě klíčové, aby si hráči United v šancích počínali lépe než v domácím zápase. Na Old Trafford sice Barcelonu přestříleli, ale poprvé od roku 2005 doma ani jednou netrefili branku. "Víme, že si u nich nevytvoříme hromadu šancí, takže musíme být efektivní," prohlásil.

"Musíme přežít tlak, který si domácí vytvoří, protože budou chtít rychle rozhodnout a dorazit nás. Také musíme lépe držet míč," uvedl Solskjaer. "Už jsme venku porazili Juventus, Paris St. Germain a teď jedeme do Barcelony s tím, že musíme vyhrát. Víme, že máme šanci postoupit. Musíme hodit za hlavu, jak jsme hráli doma, a dívat se do budoucnosti," přidal.

SESTŘIH LM: Manchester United - Barcelona 0:1. Hostům pomohl vlastní gól
Video se připravuje ...

Fotbalisté Manchesteru United a Barcelony si podávají ruce po čtvrtfinálovém souboji Ligy mistrů
Fotbalisté Manchesteru United a Barcelony si podávají ruce po čtvrtfinálovém souboji Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud