18. dubna 2019 • 00:08

City ve VARu: Guardiolu zrušený gól zmrazil. Šílené, říká opora Tottenhamu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné taktické manévry. Rozdali si to, jak se sluší a patří. Zanďoura byste ve slovníku Manchesteru City a Tottenhamu před středečním čtvrtfinále Ligy mistrů hledali marně. Už v 11. minutě viselo na světelné tabuli skóre 2:2.  A ve druhém poločase se pokračovalo. Se šťastným koncem pro Kohouty, které v utkání dvakrát zachránilo video. Nejdřív potvrdilo gól Llorenteho na postupových 3:4, a ve třetí minutě nastavení odvolalo Sterlingovu branku na 3:5, jež by posunula dál City. „To bylo kruté. Už jsme slavili a pak to přišlo. Musíme to akceptovat,“ komentoval závěr zklamaný Pep Guardiola.



Po úvodním duelu, který dopadl 1:0, to byl hotový blázinec! Ostrovní kardiologie budou mít ve čtvrtek napilno. To, co se semlelo ve středeční odvetě čtvrtfinále mezi City a Spurs, muselo zamávat s mnoha fanoušky.

Po strhujícím prvním poločase, kdy během prvních jedenácti minut padly čtyři branky - nejrychlejší čtyři góly v dějinách Champions League – a který nakonec skončil 3:2 pro domácí City, byli fanoušci obou klubů zralí na psychiatra.

„Jste všichni OK?“ ptal se úsměvně oficiální účet City na Twitteru ve chvíli, kdy k postupu do semifinále zbývala jediná trefa.

A ve druhé půli nápor na srdeční soustavu příznivců Tottenhamu a City pokračoval. Nejdříve Kevin De Bruyne třetí asistencí v utkání uvolnil za obranu Sergia Agüera a argentinský kanonýr propálil Llorise na přední tyč. Postup do další fáze v tu chvíli náležel domácím.

Jen do 73. minuty. Na rohový kop Trippiera si naskočil Fernando Llorente a dostal jej do branky. Ruka! volali hráči Manchesteru a dostali tureckého sudího Cuneyta Cakira pod tlak. Zkušený arbitr si celou situaci prohlédl na videu a přišel další šok – gól platí. Opakované záběry ukázaly, že španělský forvard dostal míč do sítě bokem.

SESTŘIH LM: Manchester City - Tottenham 4:3. Anglická přestřelka, VAR byl v akci
Video se připravuje ...

„Něco takového jsem snad ještě neviděl. Bylo to bláznivé!“ lapal po dechu autor dvou branek hostů Son Hung-min. „Bylo to hotové šílenství. Občas můžete být z VARu znechuceni, ale dnes mu musíme děkovat,“ uvedl jihokorejský útočník.

Ve třetí minutě nastaveného času však přišla rána pro hosty. V obrovské formě hrající Raheem Sterling dokonal hattrick a brankou na 5:3 v tu chvíli poslal City dál. Pep Guardiola už energicky oslavoval na lavičce. Zrušení gólu si vůbec nepřipouštěl. Chyba. VAR upozornil Cakira, že před Sterlingovu brankou stál Agüero v ofsajdu, a proto by neměla platit.

„To bylo hodně kruté. Už jsme slavili, že jsme v semifinále a pak to přišlo. Musíme to akceptovat,“ komentoval závěr zápasu zklamaný Guardiola.

Naopak dánský záložník Tottenhamu Christian Eriksen děkoval všem svatým. Právě on ztratil balon před posledním neuznaným gólem City. Až verdikt videorozhočího jej zachránil.

„Bylo to jako na horské dráze,“ smál se. „Už jsem si myslel, že je po všem. Ale tohle byl fakt neskutečný zápas. Po dnešku se musíme zhluboka nadechnout, v sobotu proti nim hrajeme znovu v lize. Bude to trochu jako v pohádce, když sem znovu pojedeme a znovu si to s nimi rozdáme,“ dodal pobaveně.

Jak se vyvíjel duel Manchester City - Tottenham
4. minuta - Raheem Sterling 1:0
7. minuta - Son Heung-Min 1:1
10. minuta - Son Heung-Min 1:2
11. minuta - Bernardo Silva 2:2
21. minuta - Raheem Sterling 3:2
59. minuta - Sergio Agüero 4:2
73. minuta - Fernando Llorente 4:3 - domácí reklamovali ruku, po kontrole videa sudí gól uznal 
90.+3 minuta - Raheem Sterling dává pátý gól domácích, po zásahu VAR nebyl uznán, kvůli předchozímu těsnému ofsajdu Sergia Agüera

Zklamaný kouč Manchesteru City Pep Guardiola
Zklamaný kouč Manchesteru City Pep Guardiola

Góly

Domácí: 4. Sterling, 11. B. Silva, 21. Sterling, 59. Agüero

Hosté: 7. Son Hung-min, 10. Son Hung-min, 73. F. Llorente

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy (84. Sané) – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (63. Fernandinho) – Sterling, Agüero, B. Silva.

Hosté: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (90+1. D. Sánchez) – Moussa Sissoko (41. F. Llorente), Wanyama – Alli, Eriksen, Lucas Moura (82. Davies) – Son Hung-min.

Náhradníci

Domácí: Muric, Stones, Sané, Fernandinho, Mahríz, Otamendi, Jesus

Hosté: Gazzaniga, Sánchez, Walker-Peters, Llorente, Foyth, Davies, Skipp

Karty

Hosté: Moussa Sissoko, Son Hung-min, Rose, Wanyama

Rozhodčí

Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (všichni TUR)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

53 348 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud