7. května 2019 • 22:55

SESTŘIH: Liverpool - Barcelona 4:0. Reds smazali ztrátu a jsou ve finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu si po roce opět zahrají ve finále Ligy mistrů. Anglický tým sice první semifinále v Barceloně prohrál 0:3, ale v dnešní domácí odvetě dokázal ztrátu smazat vítězstvím 4:0. Jeho soupeřem ve finále bude lepší z dvojice Tottenham - Ajax.



Dvěma góly se na obratu podíleli Divock Origi a Georginio Wijnaldum, který přišel na hřiště po přestávce a během dvou minut se dvakrát střelecky prosadil. Origi dal rozhodující čtvrtou branku v 79. minutě po pohotovém rohu Trenta Alexandera-Arnolda, který si všiml, že fotbalisté Barcelony naprosto přestali hrát.

Liverpool se přitom musel v odvetě obejít bez dvou nejlepších střelců Muhammada Salaha a Roberta Firmina. Přesto domácí do zápasu vstoupili skvěle a už v sedmé minutě otevřeli skóre. Se střelou Hendersona si brankář Marc-André Ter Stegen poradil, ale na dorážku Origiho už nestačil.

Barcelona postupně přebrala otěže zápasu a vyrovnat mohla ve 14. minutě, ale Lionela Messiho po zpětné přihrávce Jordiho Alby vychytal Alisson Becker. Chvíli nato Messiho v dobré pozici na poslední chvíli obral o míč Joel Matip a neuspěl ani Coutinho z protiútoku nebo v závěru Alba, který se dostal za obranu a šel sám na Beckera.

SESTŘIH LM: Liverpool - Barcelona 4:0. Finále Reds zajistil chyták při rohu
Video se připravuje ...

Do druhé půle místo zraněného Andrewa Robertsona nastoupil Georginio Wijnaldum a během deseti minut na hřišti vymazal náskok Barcelony z prvního zápasu. V 54. minutě prostřelil Ter Stegena a za dvě minuty přidal hlavou druhou branku. Stal se prvním náhradníkem, který v Lize mistrů dokázal dát dva góly od liverpoolského Ryana Babela v roce 2007.

Velký večer na Anfield vyvrcholil v 79. minutě. Alexander-Arnold bleskově rozehrál rohový kop ve chvíli, kdy hosté úplně přestali hrát. Origi se tak ve vápně dostal zadarmo k míči a zblízka prostřelil Ter Stegena. Hráči Barcelony už se na nic nezmohli a stejně jako v minulé sezoně vypadli po ztrátě tříbrankového vedení.

Před rokem ve čtvrtfinále Barcelona doma nad AS Řím vyhrála 4:1, ale v Itálii podlehla 0:3 a byla vyřazena. Liverpool, který loni ve finále prohrál s Realem Madrid, bude usilovat o první triumf v Lize mistrů od roku 2005 a celkově šestý. Soupeře se dozví ve středu, po úvodním utkání má k postupu blíž Ajax, který první zápas v Londýně nad Tottenhamem vyhrál 1:0.

Góly

Domácí: 7. Origi, 54. Wijnaldum, 56. Wijnaldum, 79. Origi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum) – Henderson (C), Fabinho, Milner – Shaqiri (90. Sturridge), Mané, Origi (85. Joe Gomez).

Hosté: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arturo Vidal (74. Arthur), Busquets, Rakitić (80. Malcom) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (60. N. Semedo).

Náhradníci

Domácí: Gomez, Lovren, Mignolet, Sturridge, Wijnaldum, Woodburn, Brewster

Hosté: Cillessen, Aleñá, Arthur, Semedo, Malcom, Umtiti, Vermaelen

Karty

Domácí: Fabinho, Matip

Hosté: Busquets, Rakitić, N. Semedo

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (všichni Turecko)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Xherdan Shaqiri a Divock Origi oslavují čtvrtý gól Liverpoolu v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, který zajistil Reds postup do finále
Xherdan Shaqiri a Divock Origi oslavují čtvrtý gól Liverpoolu v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, který zajistil Reds postup do finále

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud