2. června 2019 • 13:58

Hrdina Salah: Odteď mám rád video! Neskutečné, co zvládl kluk z vesnice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco před rokem musel útočník Muhammad Salah ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid kvůli zranění už po 30 minutách střídat a trávník opouštěl v slzách, v sobotu zažil rozdílné pocity. Šestadvacetiletý egyptský kanonýr hned ve druhé minutě finále proti Tottenhamu otevřel skóre z pokutového kopu a nasměroval fotbalisty Liverpoolu k výhře 2:0. Po zápase velebil video, které penaltový verdikt posvětilo.



Už po 22 sekundách hry se míč po centru od liverpoolského Sadia Maného odrazil ve vápně od hrudníku do ruky záložníka Tottenhamu Moussy Sissoka a slovinský sudí Damir Skomina nařídil penaltu. Nizozemský videorozhodčí Danny Makkelie výrok po krátké konzultaci potvrdil.

„Od příští sezony uvidíme videorozhodčího i v Premier League, uvidíme, co to přinese. Ale odteď mám video rád,“ řekl s úsměvem Salah, který zaznamenal druhý nejrychlejší gól finále Ligy mistrů v historii.

SESTŘIH finále LM: Tottenham – Liverpool 0:2. Sporná penalta a červená euforie
Video se připravuje ...

Loňská porážka s Realem Madrid 1:3 podle něj Liverpoolu v sobotním finále v Madridu hodně pomohla. „Byla to pro nás strašně důležitá zkušenost. Každý z nás odvedl maximum. Nebyl to od nikoho žádný skvělý individuální výkon, ale jako tým jsme byli naprosto brilantní. Myslím, že jsme si to zasloužili,“ podotkl nejlepší střelec uplynulé sezony Premier League.

Před rokem si při finále bolestivě poranil rameno po souboji s kapitánem Realu Sergiem Ramosem . Kvůli zdravotním problémům scházel i v odvetě letošního semifinále s Barcelonou, ale proti Tottenhamu už nechyběl.

„Jsem nadšený, že jsem mohl hrát druhé finále po sobě a konečně si zahrát celých 90 minut. Musel jsem za svou kariéru hodně obětovat, abych tohohle dosáhl. Z vesnice jsem přišel do Káhiry, musel jsem opustit rodiče. Je pro mě neuvěřitelné, že se Egypťan dostal na tuhle úroveň,“ uvedl Salah.

Mohamed Salah si užíval triumf v Lize mistrů se svojí rodinou
Mohamed Salah si užíval triumf v Lize mistrů se svojí rodinou

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud