4. listopadu 2019 • 16:30

Vaclík varuje Slavii: Když se Barcelona doma rozjede, chytá se těžko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík na věhlasném stadionu Barcelony chytal dvakrát ve španělské lize a pokaždé tam se Sevillou dostal čtyři góly. Podle reprezentační jedničky to Slavia může mít v úterním zápase Ligy mistrů na Camp Nou hodně těžké, protože z vlastní zkušenosti ví, že pokud se Katalánci na velkém domácím hřišti rozjedou, těžko se potom zastavují.



"Nechci říct, že je to na Camp Nou specifické, ale samozřejmě ten stadion je obrovský a hřiště rozměrově na maximu, což Barcelona potřebuje pro svůj styl hry," řekl Vaclík v rozhovoru s ČTK. "Není to už takové jako pod trenérem Guardiolou, kdy naháněli soupeře po celém hřišti. Teď čekají, čekají, ale když to pak spustí, je to hrozně rychlé," doplnil třicetiletý gólman.

Loni se Sevillou v Barceloně prohrál 2:4, na začátku letošního října si odvezl ještě vyšší venkovní porážku 0:4. "Teď jsme prvních 20, 25 minut byli lepší. Pak nás Barcelona třikrát trefila během osmi minut a bylo hotovo. Ty zápasy z naší strany byly vždycky otevřené. My tam nechtěli zaparkovat autobus, ale vždycky chtěli hrát. Možná proto byly takové výsledky," vzpomínal Vaclík.

Tým s hvězdným kapitánem Lionelem Messim se venku trápí, ale na Camp Nou vyhrál posledních 16 soutěžních utkání. "Barca je doma hodně silná. Stane se jim, že doma prohrajou za sezonu jednou, možná dvakrát. V této sezoně se tam v lize pod čtyři góly dostal jenom Villarreal, který prohrál 1:2. Jinak tam Betis, Valencie i naposled Valladolid dostaly pět gólů, takže je to asi znát," uvedl bývalý brankář Basileje či Sparty.

Utkání Barcelona - Slavia na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje v 18:00, moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty vítěze LM Vladimíra Šmicera a Marka Jankulovského. Přímo na slavném Camp Nou v Barceloně pak Petr Svěcený bude rozebírat aktuální dění třeba s Tomášem Ujfalušim, ve vysílání se objeví i slavní fanoušci jako kardiochirurg Jan Pirk či Zuzana Hejnová. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Všechny přenosy z LM na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack. Více zde »

V minulém utkání Ligy mistrů se Barcelona v Praze hodně nadřela na vítězství 2:1 a podle Vaclíka mohou slávisté potrápit velkého favorita i v katalánské metropoli. "Myslím, že Slavia uspět může. Kluci se přesvědčili v této i minulé sezoně, že styl fotbalu, který jsou schopni hrát, je nepříjemný všem. Jak znám kluky i trenéra Trpišovského, tak z toho svého stylu neustoupí ani v Barceloně," přemítal rodák z Ostravy. "Záleží, jestli Barcelona bude díky svému hřišti mít více místa a dokáže Slavii víckrát utéct. To by se potom na kluky vzadu valilo a mohlo by to být nepříjemné," přidal Vaclík.

České šampiony za výkon proti Barceloně pochválil i Vaclíkův trenér Julen Lopetegui. "Zápas viděl a říkal, že Slavia hrála dobře a jsou fyzicky výborně připraveni. O tom jsme se sami přesvědčili na jaře," řekl Vaclík, jehož tým nečekaně vypadl se Slavií v březnovém osmifinále Evropské ligy.

Domnívá se, že Barcelona po zkušenosti z Edenu přistoupí k domácímu zápasu s Pražany trochu jinak. "Neříkám, že je venku podcenila, ale určitě si dá na nějaké věci větší pozor. Samozřejmě vědí, že když vyhrajou, budou mít po čtyřech zápasech téměř jistý postup ze skupiny," konstatoval Vaclík.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud