Jan Podroužek
30. září 2020 • 04:55

Slavia v Dánsku: boj o slávu a miliony! Coufal jako Král, ale za kolik?

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HERNINGU | Historie se nápadně opakuje. Slavia hraje o Ligu mistrů a jedna z jejích hlavních postav řeší velký přestup. Před rokem, kdy „sešívaní“ zlomili v play off rumunskou Kluž, odešel za více než tři sta milionů do Spartaku Moskva Alex Král. Tentokrát má namířeno ven obránce Vladimír Coufal. Do Premier League, za Tomášem Součkem do West Hamu. „Ale nejdřív musíme zvládnout Midtjylland, pak se k tomu vrátíme,“ klade jasné priority kouč červenobílých Jindřich Trpišovský.



Jestli tu něco pulzuje, je to pěkně schované. A dostanete se k tomu jenom stěží. Musíte dovnitř MCH Areny, kde sídlí FC Midtjylland. Domácí i slávisté jsou zakousnutí do předzápasových příprav, do souboje, který jim řekne, jak krásný může být zbytek jejich sezony.

Celé město je téměř vylidněné. Ticho jako po pěšině, do toho zatažená obloha, která dokresluje, v jakém přítmí a důkladnosti probíhají veškeré přípravy.

„Nejdřív chystáme tým po taktické stránce. Říkáme klukům, co přesně budeme chtít na hřišti předvést, v čem je silný soupeř, budeme se hodně bavit o zápase. Před ním budou mít hráči veškeré informace, v tu chvíli začneme pracovat s emoční stránkou kluků,“ popisuje trenér Jindřich Trpišovský, jak budou ubíhat poslední hodiny před superduelem.

Před zápasem o bratru čtyři sta milionů korun. O to dostat se znovu po roce mezi 32 vyvolených evropských týmů, mezi tu úplně nejlepší fotbalovou společnost na kontinentu. A vlastně i na planetě. Nic lepšího na klubové scéně na světě stejně není. Nic než kolosální Liga mistrů. Nic než být u čtvrtečního losu, při němž uvíznete ve skupině třeba s Barcelonou, Borussií Dortmund a Interem Milán. Přesně jako slávisté minulý rok.

Místo Krále na odchodu Coufal

Jen se do těch časů vraťme. Něco se tomu totiž velmi výrazně podobá. I v nervózní době, kdy nikdo ze „sešívaných“ nemůže mít v hlavě jinou zátěž než úspěšnou kvalifikaci, se opakuje přestupní bomba.

Zatímco minule těsně po úspěšné odvetě s Kluží odešel Alex Král do Spartaku Moskva za více než tři sta milionů korun, tentokrát se nový příběh točí kolem obránce Vladimíra Coufala. Nabídka letí z Premier League, z West Hamu, kde už déle než půl roku válí bývalý kapitán červenobílých Tomáš Souček. Zní v přepočtu na částku lehce přesahující sto milionů korun, červenobílí ale dosud vzkázali, že se chtějí bavit o vyšší sumě.

Slávisté Ondřej Kúdela a Tomáš Malínský se během utkání se Slováckem radují z branky
Slávisté Ondřej Kúdela a Tomáš Malínský se během utkání se Slováckem radují z branky

„Zájem West Hamu je dlouhodobý, ale máme s Vláďou dohodu, že prvořadý cíl je zvládnout to, co máme rozdělané. Ty diskuze začnou asi po zápase, pak ty věci naberou strmý spád,“ předvídá dle svých zkušeností Jindřich Trpišovský.

Teď krátká diskuze z předzápasové tiskové konference:

„Ovlivňuje nějak celá situace skládání sestavy na odvetu?“ zněl dotaz Sportu.

„Jako že by kvůli tomu Cuf nehrál?“ vrátil otázkou slávistický kouč.

„Přesně tak.“

„Ne, bude hrát,“ neváhal Jindřich Trpišovský odhalit alespoň jedenáctinu dnešní sestavy na důkaz, že Vladimír Coufal má být navzdory všem spekulacím stoprocentně soustředěný.

Vždyť jde hergot o hodně. O čtyři sta milionů korun. O nekonečnou hrdost být zase mezi absolutní elitou.

Tak do toho!

Předpokládaná sestava Slavie

Kolář

Coufal - Hovorka - Zima - Bořil

Holeš

Masopust - Ševčík - Stanciu - Olayinka

Tecl

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud