1. října 2020 • 18:20

Los Ligy mistrů: Messi proti Ronaldovi. Atraktivní skupina pro Midtjylland

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník Ligy mistrů už zná rozdělení do základních skupin. Čtvrteční los v Ženevě se bohužel obešel bez českého zástupce, jelikož Slavia nezvládla odvetu play off proti Midtjyllandu. Dánský tým si zahraje v atraktivní skupině D proti Liverpoolu, Ajaxu a Atalantě. Soupeře už znají také dva čeští reprezentanti. Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem bude hrát s Chelsea, Krasnodarem a Stade Rennes. A Bruggy s útočníkem Michaelem Krmenčíkem byly nalosovány do skupiny se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem. Poprvé v historii se ve skupině utkají Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.



Obhájce titulu Bayern Mnichov se ve skupině A představí proti Atlétiku Madrid, Salcburku a Lokomotivu Moskva. Útočník Michael Krmenčík se s Bruggami ve skupině F střetne se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem Řím.

Vaclík si v základních skupinách Ligu mistrů v minulosti zahrál třikrát s Basilejí, odkud v roce 2018 zamířil do Sevilly. S andaluským celkem ji okusí poprvé, jelikož úřadující vítěz Evropské ligy se v hlavní fázi představí po třech letech.

Český tým v základní skupině po dvou sezonách chybí. Plzeň v nemistrovské části vypadla ve 2. předkole s nizozemským Alkmaarem, Slavia ve 4. předkole mistrovské části nestačila na dánský Midtjylland. Ten ve skupině D vyzve Liverpool, Ajax Amsterdam a Atalantu Bergamo.

Program základních skupin Ligy mistrů začne 20. října. Finále se uskuteční 29. května 2021 na Atatürkově olympijském stadionu v Istanbulu. V Turecku se mělo závěrečné utkání uskutečnit už v květnu tohoto roku, kvůli pandemii koronaviru se ale Liga mistrů dohrála turnajovým způsobem v srpnu v Lisabonu.

Skupina A: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Salcburk, Lokomotiv Moskva
Skupina B: Real Madrid, Šachtar Doněck, Inter Milán, Borussia Mönchengladbach
Skupina C: FC Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille
Skupina D: Liverpool, Ajax Amsterdam, Atalanta Bergamo, Midtjylland
Skupina E: Sevilla (Vaclík), Chelsea, Krasnodar, Stade Rennes
Skupina F: Zenit Petrohrad, Borussia Dortmund, Lazio Řím, Bruggy (Krmenčík)
Skupina G: Juventus Turín, Barcelona, Dynamo Kyjev, Ferencváros
Skupina H: Paris Saint-Germain, Manchester United, RB Lipsko, İstanbul Başakşehir

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud