1. října 2020 • 12:28

Politici žijí Slavií! Slovinci jsou svině, psal Vondra. Lotrando chce do války

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
52
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadnutí Slavie z play off o Ligu mistrů a hlavně způsob, jak k němu došlo, vyvolal obrovské emoce. Zatímco Jaroslav Tvrdík a funkcionáři sešívaných se na sociálních sítích udrželi v relativním klidu, fanoušci Slavie nešetřili ostrými výrazy. Hlavním viníkem v sešívaných očích je slovinský sudí Damir Skomina. 



Rozhodnutí Damira Skominy opakovat penaltu nerozdýchal někdejší šéf české diplomacie a místopředseda vlády Alexandr Vondra . „Vždycky jsem říkal, že Slovinci dokážou být oportunistický svině,“ napsal nynější poslanec Evropského parlamentu.

Po upozornění někdejšího vládního kolegy Miroslava Kalouska sice zlehčil výrok s tím, že jde o nadsázku, i tak jeho příspěvek dál rezonuje na sociálních sítích. „Máme tu první návrhy na bombardování Mariboru,“ glosoval novinář a fotbalový fanoušek Jindřich Šídlo.

Z politiků má velmi blízko ke Slavii i starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný. S jeho stylem vystupování bylo jasné, že v Herningu vybuchla twitterová bomba. „Okradli Slavii!“ rozčiluje se. Zároveň zveřejnil svou animaci v tričku „UEFA Mafia“ a slibuje šéfům evropského fotbalu dopis horší, než nedávno psal do Číny.

Debata Alexandra Vondry s Miroslavem Kalouskem
Debata Alexandra Vondry s Miroslavem Kalouskem

Novotný se nedávno připravoval na válku Řeporyjí s Ruskem. Na to reagoval jeho kolega z VIP sektorů v Edenu Jiří Strach. Režisér známý postavou Lotranda je ochoten nechat se naverbovat, pokud se ozbrojené řeporyjské multikáry rozjedou směrem na Dánsko.

Mezi všemi rozbouřenými reakcemi a silnými slovy se překvapivě drží zpátky funkcionáři Slavie. Ředitel strategických vnějších vztahů Jiří Vrba sice nazval rozhodnutí „meganesmyslem“, šéf klubu  Jaroslav Tvrdík pogratuloval soupeři a kritika sudího od něj nezazněla.

Čelem se k vypadnutí postavil fanoušek Lukáš Vala známý na severní tribuně v Edenu jako Strašák: „Naučili jsme se vyhrávat, slavit. Musíme umět kousnout i porážku, s křivdou nebo bez. Prohráli jsme, ale jedeme dál s hlavou vzhůru. Těšim se na ligu a třeba na skvělou jízdu evropskou ligou. Ať žije Slavia,“ napsal.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
52

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud