Michal Kvasnica
21. října 2020 • 16:29

Navas jako Kolář. Sudí drželi metr i proti PSG. Funkcionář Slavie reagoval

Vstoupit do diskuse
43
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo sledoval úterní zápas Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Manchesterem United, který Angličané nakonec zvítězili 2:1, musel si okamžitě vybavit nedávné utkání Slavie na půdě Midtjyllandu. Nikoli jeho průběh, ale penaltu. Opakovanou. Ano, ani ve Francii se rozhodčím nelíbilo postavení brankáře Keylora Navase, jenž před exekucí nezůstal stát na čáře. První pokus Bruna Fernandes zlikvidoval, druhý už ne. Takže úplně stejný případ jako Ondřej Kolář...



Konec debat, po úterku je jasno: UEFA je při kontrole pohybu gólmana při pokutových kopech opravdu důsledná. A striktní. Na konci září v Dánsku nešlo z její strany prostřednictvím sudích ze Slovinska a Itálie o spiknutí proti českému fotbalu, ale o dodržování pravidel, jakkoli se to někomu může zdát proti duchu samotného sportu. Opět se to potvrdilo.

Keylor Navas z PSG vykročil proti kopajícímu Brunovi Fernandesovi podobně jako Ondřej Kolář o pár centimetrů před brankovou čáru a jeho střelu zneškodnil. Kostarický brankář se začal spolu se svými spoluhráči radovat, ale pozitivní emoce mu nevydržely ani minutu. Španělský rozhodčí Antonio Mateu Lahoz se poradil s asistentem i videem a nařídil opakování penalty. Navas kroutil hlavou, Neymar protestoval, ale nepomohlo to. Manchester United se dostal do vedení 1:0.

„Otázka (v dobrém): baví vás to?“ vyťukal hned na Twitter Tomáš Syrovátka, místopředseda představenstva Slavie, a připojil k tomu obrázek, kde je jasně vidět, že Navas v době specifické Fernandesovy exekuce s poskočením nad balonem, kterou ve FORTUNA:LIZE nedávno napodobil olomoucký David Houska, nestojí na úrovni brankové čáry.

Baví, nebaví, UEFA v tomto případě ukázala konzistentnost. A francouzský tým zase slabou mentální odolnost. Tento okamžik totiž s Mbappém a spol. evidentně zamával. Jejich výkon? Slabý. V 87. minutě rozhodl o překvapivé výhře Angličanů přesnou ranou Marcus Rashford. Park princů poznal domácí porážku ve skupinové fázi Ligy mistrů po dlouhých osmi letech!

„Nevím proč, ale nehráli jsme na své obvyklé úrovni, co se týká držení míče, protiútoků, soubojů, intenzity... Zdaleka jeden z našich nejhorších zápasů,“ ulevil si zklamaný trenér Thomas Tuchel. „Rudí ďáblové“ naopak ukázali, že to jde i bez Harryho Maguirea, nejdražšího obránce historie.

Postavení brankáře PSG Keylora Navase, kvůli kterému se penalta Manchesteru United musela opakovat
Postavení brankáře PSG Keylora Navase, kvůli kterému se penalta Manchesteru United musela opakovat

SESTŘIH: Midtjylland - Slavia 4:1. Postup do LM v prachu, rozhodla opakovaná penalta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
43

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud