Jakub Dvořák
21. října 2020 • 21:56

Trapas Realu: Šachtar slavil skalp i s béčkem. Nejhorší zápas, kárá ikona

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alfredo di Stéfano se musí v hrobě obracet. Ostudu, jakou na stadionu pojmenovaném právě po jedné z největších klubových legend předvedl Real Madrid v úvodním klání Ligy mistrů, snad bývalý skvělý útočník nikdy nezažil. Zidaneho svěřenci padli proti koronavirem sklácenému Šachtaru Doněck 2:3. Ve světle s víkendovou domácí porážkou s Cadízem začínají v Madridu bít na poplach.



Král je na kolenou. Pryč jsou časy, kdy madridský kolos ovládl Champions League třikrát za sebou a celá Evropa měla z jeho týmu obrovský respekt. Kádr, který opustili Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, chřadne a připomíná kdysi obávaného zápasníka v penzi.

Přesně tak působili svěřenci Zinedina Zidaneho proti výrazně oslabenému Šachtaru. Ukrajinský soupeř dorazil do Madridu s hráči z rezervy. Hned deset členů prvního týmu vypadlo kvůli zranění či nákaze COVID-19. Poločasový výsledek? 3:0 pro hosty.

„První poločas byl opravdu zlý,“ neskrýval se Zidane. „Na hřišti jsem neviděl tým, jaký jsem chtěl vidět. A když se tak děje, je to vaše vina, protože jako trenér za mužstvo zodpovídáte,“ vzal středeční selhání na sebe.

Být stadion, kde zápasy hraje béčko Realu, přístupný fanouškům, vynesou madridistas kapitána Marcela a spol. za bohorovný přístup z tréninkového komplexu v zubech. Jenže Zidane svoje hráče bránil. „Já jsem za to zodpovědný a já musím najít řešení, jak se z toho dostat, protože takové věci se nám nemohou dít. Hráči jsou na hřišti a očekávají, že jim nějak pomohu.“

Real Madrid doma senzačně prohrál s oslabeným Šachtarem Doněck
Real Madrid doma senzačně prohrál s oslabeným Šachtarem Doněck

Bílý balet sice ve druhém poločase přepnul na vyšší rychlostní stupeň, vstřelil díky Modričovi s Viníciusem dva góly, ale na remízu byla jeho snaha málo. Vyrovnávací trefa Valverdeho z poslední minuty nastavení nebyla uznána kvůli ofsajdu Viníciuse.

„Předvedli jsme se asi tím nejhorším způsobem, jakým jsme jenom mohli. Vůbec jsme neplnili trenérovy pokyny,“ kál se i za ostatní spoluhráče autor druhé branky domácích.

Real tak potvrdil, že bez kapitána Sergia Ramose, jenž kvůli zranění sledoval duel v civilu na tribuně, zkrátka vyhrávat neumí. Od jeho příchodu do města hrál Madrid osm zápasů Champions League bez jeho přítomnosti na hřišti a vítězný z toho vyšel pouze jeden.

Ještě strašidelněji vypadá posledních sedm domácích zápasů Realu v milionářské soutěži. Aktuální španělský mistr v nich má bilanci 1-2-4.

„Bez diskuze jeden z nejhorších zápasů Realu, které pamatuji. Bojím se o tým v El Clásiku,“ pronesl například Predrag Mijatovič, klubová opora z 90. let. Právě v sobotu navíc rozháraný šampion jede na Camp Nou vyzvat Barcelonu. O to hůř se bude v Madridu ve čtvrtek s touto kocovinou lidem vstávat.

Posledních sedm domácích zápasů Realu v LM

Real-Šachtar   2:3

Real -Manchester City 1:2

Real -PSG 2:2

Real -Galatasaray 6:0

Real -Bruggy 2:2

Real -Ajax 1:4

Real -CSKA 0:3

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud