28. října 2020 • 22:50

SESTŘIHY LM: Barcelona ožila na Juventusu, pálili United i Chelsea

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony vyhráli ve šlágru 2. kola základních skupin Ligy mistrů v Turíně nad Juventusem i díky jedné brance Lionela Messiho 2:0 a v čele tabulky mají plný počet šesti bodů. Finalista předchozího ročníku Paris St. Germain zvítězil v Istanbulu nad Basaksehirem 2:0 a částečně odčinil minulou domácí porážku s Manchesterem United.

 



Manchesterští "Rudí ďáblové" deklasovali Lipsko 5:0, Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem na lavičce udolala Rennes 1:0. Bruggy, za které jako střídající hráč v závěru naskočil jiný český reprezentant Michael Krmenčík, remizovaly 1:1 s Laziem Řím.

V Turíně nedošlo na očekávaný souboj dvou nejlepších útočníků světa posledního desetiletí. Messi sice v sestavě Barcelony nechyběl, ale za Juventus kvůli opakovanému pozitivnímu testu na koronavirus stále nemohl nastoupit Ronaldo.

Ve druhé minutě trefil hostující Griezmann tyč, ale ve 14. minutě už Katalánci vedli, když se tečovanou ranou prosadil Dembélé. Barcelonu poté zachránil videorozhodčí, který hned třikrát doporučil neuznat gól pro ofsajd domácímu smolaři Moratovi. Stalo se to poprvé v historii soutěže. Naděje na zvrat vzalo v 85. minutě Juventusu Demiralovo vyloučení a v první minutě nastavení z penalty definitivně rozhodl Messi.

Ve druhém duelu skupiny G přišlo Dynamo Kyjev o vedení 2:0 a na půdě Ferencvárose Budapešť remizovalo 2:2. Oba soupeři získali první bod do tabulky.

Paris St. Germain byl po nečekané úvodní porážce s United pod tlakem a v Istanbulu neměl lehkou práci i proto, že už v 26. minutě musel kvůli zranění střídat hvězdný útočník Neymar.

Turecký celek měl několik šancí, ale v koncovce se prosadil jen favorit. Po dvou asistencích Mbappého se v 64. a 79. minutě trefil Kean a navázal na dvě branky z víkendového ligového duelu. Dvacetiletý talent se stal v 20 letech a 243 dnech nejmladším italským střelcem v Lize mistrů.

Druhé vítězství ve stejné skupině si připsal Manchester United. "Rudí ďáblové" rozdrtili Lipsko 5:0 a zaznamenali nejvyšší vítězství ve skupině od roku 2013.

Útočník Rashford přišel na trávník až v 63. minutě, přesto dokázal dát první hattrick v dospělé kategorii. Vstřelit tři góly v utkání se mu povedlo jako druhému střídajícímu hráči v historii United po Solskjaerovi. Manchester vede o tři body tabulku před PSG a stejně jako Barcelona ve skupině G má skóre 7:1.

Brankář Vaclík sice o víkendu poprvé v sezoně chytal za Sevillu, proti Rennes však znovu dostal přednost Bunú. Španělský klub celý zápas naprosto dominoval, přesto nakonec zvítězil nejtěsněji 1:0 po gólu De Jonga. Sevilla má v tabulce skupiny E čtyři body stejně jako vedoucí Chelsea.

Londýňané zvítězili v Krasnodaru vysoko 4:0 a připsali si nejvyšší venkovní výhru za poslední dva roky, na kterou to ale dlouho nevypadalo. Jorginho ve 14. minutě trefil z penalty jen brankovou konstrukci, a i když do pauzy poslal favorita přece jen do vedení po chybě gólmana Hudson-Odoi, po změně stran domácí málem srovnali. Gazinskij pálil do břevna. V 76. minutě však z druhého pokutového kopu pro hosty už nezaváhal Werner a poté skórovali ještě Zijach s Pulisicem.

Na lavičku Brugg se po vyléčení z koronaviru vrátil Krmenčík a v 88. minutě naskočil jako střídající do hry. Belgický šampion nevyužil toho, že Laziu kvůli covidu-19 chybělo několik opor, a jen remizoval 1:1. Ve skupině F se oba soupeři dělí se čtyřmi body o první místo.

Třetí je Dortmund, který udolal Petrohrad 2:0. Vítězný gól dal z penalty po faulu bývalého sparťana Karavajeva v 78. minutě Sancho. Během dnešního programu rozhodčí nařídili sedm pokutových kopů, což je nejvíce od října 2014.

Góly

Domácí:

Hosté: 37. Hudson-Odoi, 76. Werner, 79. Zijach, 90. Pulisic

Sestavy

Domácí: Safonov – Smolnikov, Kaio, Martynovič (C), J. Černov – Utkin (74. Sulejmanov), Vilhena – K. Olsson (82. Spertsjan), Gazinskij, Ramírez – M. Berg (87. Sabua).

Hosté: Mendy – Azpilicueta (C), Rüdiger, K. Zouma, Chilwell (81. Emerson) – Jorginho (71. Mount), Kovačić (71. Kanté) – Zijach (81. T. Abraham), Hudson-Odoi (71. Pulisic), Havertz – Werner.

Náhradníci

Domácí: Gorodov, Sinicyn, Kutovoj, Spertsjan, Sulejmanov, Litvinov, Sabua

Hosté: Caballero, Christensen, Kanté, Abraham, Pulisic, Tomori, Giroud, Mount, James, Emerson, Žiger

Karty

Domácí: K. Olsson, Martynovič

Rozhodčí

Palabıyık – Sesigüzel, Olguncan (všichni TUR)

Stadion

Stadion Kubaň, Krasnodar

Návštěva

10 554 diváků

SESTŘIH: Krasnodar - Chelsea 0:4. Anglický favorit pálil v závěru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 55. L. de Jong

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bunú – Navas (C), Diego Carlos, Koundé, Acuňa – Jordán (89. Gudelj), Fernando, Ó. Torres (76. Rakitić) – Ocampos, L. de Jong (85. Nasjrí), Munir (85. F. Vázquez).

Hosté: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Rugani (17. Aguerd), Soppy (77. Dalbert) – Grenier (77. Del Castillo), Martin, Bourigeaud (49. Siliki) – Doku, Guirassy, Terrier.

Náhradníci

Domácí: Vaclík, Pastor, Rekik, Escudero, Gudelj, Rakitić, Zarzana, Rodríguez, Vázquez, Nasjrí, Fernández

Hosté: Salin, Bonet, Nyamsi, Dalbert, Aguerd, Truffert, Siliki, Gboho, Ugochukwu, Del Castillo, Hunou, Rutter

Karty

Domácí: Ó. Torres, Acuňa

Hosté: Siliki, Martin, Da Silva

Rozhodčí

C. Çakır – B. Duran, T. Ongun (všichni TUR)

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla)

Góly

Domácí: 42. Vanaken

Hosté: 14. Correa

Sestavy

Domácí: Mignolet – Mata, Kossounou, Deli – Diatta, Vormer, Rits, Vanaken, Sobol – De Ketelaere (84. Lang), Dennis (88. Krmenčík).

Hosté: Reina – Patric (46. Pereira), Hoedt, Acerbi – Marušić, Akpa-Akpro, Parolo, S. Milinković-Savić, Fáris (56. Muriqi) – Correa, F. Caicedo (68. Czyz).

Náhradníci

Domácí: Horvath, Badji, Álvarez Balanta, Krmenčík, Lang, Mechele, Okereke, Ricca, Schrijvers

Hosté: Alia, Czyz, Muriqi, Pereira, Furlanetto, Bertini, Franco, Pica

Karty

Domácí: Diatta, Dennis, Rits

Hosté: Fáris, Patric, Hoedt, Akpa-Akpro, Czyz

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn (ENG)

Stadion

Jan Breydelstadion, Bruggy

SESTŘIH: Bruggy - Lazio 1:1. Za domácí naskočil v závěru Krmenčík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 78. Sancho, 90+1. Häland

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Dahoud (67. T. Hazard), Witsel – Sancho (84. Delaney), Reus (C) (74. Brandt), Reyna (84. Bellingham) – Häland.

Hosté: M. Keržakov – V. Karavajev, Lovren, Rakyckyj, Santos – Wendel, Barrios (81. Suťormin), Jerochin – Driussi (74. Žirkov), Dzjuba (C) (46. Mostovoj), Kuzjajev (71. Ozdojev).

Náhradníci

Domácí: Hitz, Morey, Delaney, Hazard, Brandt, Reinier, Bellingham, Piszczek, Passlack, Raschl

Hosté: Vasjutin, Luňov, Krugovoj, Mostovoj, Žirkov, Suťormin, Ozdojev, Musajev, Prochin, Šamkin

Karty

Hosté: Kuzjajev, V. Karavajev

Rozhodčí

B. Kuipers – S. van Roekel, E. Zeinstra (všichni NED)

Stadion

BVB Stadion Dortmund - Dortmund

SESTŘIH: Dortmund - Zenit 2:0. Za BVB se prosadili Sancho a Haaland
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 14. O. Dembèlé, 90+1. Messi

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Demiral, Bonucci (C), Danilo – J. Cuadrado, Bentancur (83. Arthur), Rabiot (83. Bernardeschi), Kulusevski (75. McKennie) – Chiesa, Morata, Dybala.

Hosté: Neto – Roberto, R. Araújo (46. S. Busquets), Lenglet, Alba – Pjanić, F. de Jong – Griezmann (89. Firpo), Pedri (90+2. Braithwaite), O. Dembèlé (66. Fati) – Messi (C).

Náhradníci

Domácí: Pinsoglio, Buffon, Arthur, Ramsey, McKennie, Bernardeschi, Frabotta, Portanova, De Winter, Riccio

Hosté: Peña, Tenas, Dest, Busquets, Aleñá, Braithwaite, Puig, Trincão, Fati, Firpo

Karty

Domácí: Kulusevski, Demiral, J. Cuadrado, Rabiot, Demiral

Hosté: Roberto

Rozhodčí

Makkelie – Diks, Steegstra (vš. NED)

Stadion

Juventus Stadium

SESTŘIH: Juventus - Barcelona 0:2. Messi v ráži, Moratovi neuznali tři góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 59. Nguen, 90. Boli

Hosté: 28. Cygankov, 41. De Pena

Sestavy

Domácí: Dibusz – Lovrencsics (C) (86. Botka), Blažič, A. Kovačević (86. Dvali), Heister – Somália, Charatin (65. Laïdouni) – Sigér (73. Mak) – Zubkov, Isael (73. Boli), Nguen.

Hosté: Bojko – Kędziora, Zabarnyj, Popov, O. Karavajev – Bujalskij (82. Garmaš), Sydorčuk (C), Šaparenko (89. T. Baluța) – Cygankov (90+3. Rodrigues), Suprjaha (89. Verbič), De Pena.

Náhradníci

Domácí: Bogdán, Bánki, Frimpong, Mak, Botka, Baturina, Dvali, Boli, Laïdouni

Hosté: Neščeret, Baluța, Verbič, Šepeljev, Citajšvili, Šabanov, Ledněv, Andrijevskij, Garmaš, Rodrigues, Syrota, Duelund

Karty

Domácí: Somália, Heister, Charatin, Laïdouni, Nguen

Hosté: Sydorčuk, Bujalskij, Sydorčuk

Rozhodčí

Kružliak (SVK) – Somolani (SVK), Gringore (FRA)

Stadion

Groupama Arena (Budapešť)

Návštěva

6171 diváků

SESTŘIH: Ferencváros - Dynamo Kyjev 2:2. Bod pro domácí, srovnání proti deseti
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 65. Kean, 79. Kean

Sestavy

Domácí: Günok – Rafael, Škrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo (63. Kaldırım) – Özcan, Topal (68. Ba), Kahveci – Višća (C), Crivelli (81. Giuliano), Türüç (81. Aleksić).

Hosté: Navas – Florenzi (74. Kehrer), Danilo Pereira, Kimpembe, Kurzawa (87. Bakker) – Di María (73. Rafinha Alcântara), A. Herrera (87. Gueye), Marquinhos (C), Neymar (26. Sarabia) – Kean, Mbappé.

Náhradníci

Domácí: Kivanc, Babacan, Aleksić, Kaldırım, Ba, Giuliano, Gulbrandsen, Kaplan, Ponck, Karakus

Hosté: Rico, Kehrer, Rafinha Alcântara, Sarabia, Diallo, Dagba, Gueye, Pembele, Ruiz-Atil, Fadiga, Bakker, Randriamamy

Karty

Domácí: Crivelli, Epureanu, Topal

Hosté: Kehrer

Rozhodčí

Ekberg (SWE) – Hallberg (SWE), Stewart (SCO)

Stadion

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, Istanbul

SESTŘIH: Basaksehir - PSG 0:2. Hosté ztratili Neymara, góly po přestávce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21. Greenwood, 74. Rashford, 78. Rashford, 87. Martial, 90+2. Rashford

Hosté:

Sestavy

Domácí: de Gea – Wan-Bissaka (81. Tuanzebe), Lindelöf, Maguire (C), Shaw – N. Matić (63. McTominay), Fred – Greenwood (63. Rashford), P. Pogba (81. Cavani), van de Beek (68. B. Fernandes) – Martial.

Hosté: Gulácsi (C) – Henrichs (63. Sabitzer), Konaté, Upamecano, Halstenberg – Kampl (75. Kluivert) – Nkunku (66. Sörloth), Olmo, Forsberg, Angeliño – Y. Poulsen.

Náhradníci

Domácí: Henderson, Cavani, Mata, Rashford, Fernandes, James, Fosu-Mensah, Ighalo, Williams, Tuanzebe, McTominay, Mengi

Hosté: Tschauner, Martínez, Orban, Sabitzer, Hwang Hi-čchan, Adams, Sörloth, Samardžič, Kluivert, Borkowski, Wosz, Martel

Karty

Domácí: N. Matić

Hosté: Henrichs, Kluivert, Sabitzer

Rozhodčí

Jug – Klančnik, Kordež (vš. SVN)

Stadion

Old Trafford, Manchester

SESTŘIH: United - RB Lipsko 5:0. Rashford stihl po vystřídání hattrick!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sevilla - Rennes 1:0. Vaclík na lavičce, gól padl po přestávce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud