23. února 2021 • 23:52

SESTŘIHY LM: Bayern deklasoval Lazio, Giroud skolil Atlétiko nůžkami

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov se v Lize mistrů výrazně přiblížili postupu mezi osm nejlepších týmů. Obhájce trofeje zvítězil v úvodním osmifinále na hřišti Lazia Řím 4:1. Dobrou výchozí pozici si do odvety vytvořila i Chelsea, která na neutrální půdě v Bukurešti porazila „domácí“ Atlético Madrid 1:0. Výstavními „nůžkami“ rozhodl Olivier Giroud. Odvety jsou na programu 17. března.



Bayern se na římském Olympijském stadionu ujal vedení v deváté minutě. Robert Lewandowski vystihl špatnou rozehrávku obránce Matea Musacchia, obehrál gólmana Pepeho Reinu a skóroval do prázdné branky.

Ve 24. minutě zvýšil střelou z hranice vápna záložník Jamal Musiala. Ve věku 17 let a 363 dnů se stal nejmladším anglickým střelcem v historii soutěže. Tři minuty před koncem úvodního dějství se z dorážky prosadil Leroy Sané.

Po 62 vteřinách druhého poločasu si Saného přihrávku před branku usměrnil do vlastní sítě Francesco Acerbi. V 49. minutě snížil Joaquín Correa.

SESTŘIH LM: Lazio - Bayern 1:4. Obhájce v Římě nasázel čtyři branky
Video se připravuje ...

Utkání Atlético - Chelsea se kvůli cestovním restrikcím mezi Španělskem a Velkou Británií, způsobeným pandemií koronaviru, odehrálo v rumunské metropoli. Duel dlouho nabízel opatrnou podívanou. Až v 68. minutě útočník Chelsea Giroud překonal výstavními „nůžkami“ Jana Oblaka.

Sudí Felix Brych kvůli možnému ofsajdu dlouho konzultoval situaci s videorozhodčím Marcem Fritzem, nakonec ale gól uznal. Opakované záběry odhalily, že Giroudovi nechtěně přihrál obránce Atlética Mario Hermoso a nikoli Mason Mount.

„Rojiblancos“ za celý zápas nevystřelili na branku a napodobili jiné španělské celky Sevillu a Barcelonu, které minulý týden rovněž první osmifinálový duel prohrály. Naopak londýnské mužstvo pod vedením trenéra Thomase Tuchela neprohrálo ani v osmém soutěžním utkání.

Góly

Domácí:

Hosté: 68. Giroud

Sestavy

Domácí: Oblak – M. Llorente, Savić, Felipe, Hermoso (84. Vitolo) – Á. Correa (82. M. Dembélé), Koke (C), Saúl (82. Torreira), Lemar – Félix (82. Lodi), L. Suárez.

Hosté: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, M. Alonso – Mount (74. Kanté), Jorginho, Kovačić (74. Zijach) – Hudson-Odoi (80. R. James), Giroud (87. Havertz), Werner (87. Pulisic).

Náhradníci

Domácí: Grbić, San Román, Kondogbia, Torreira, Lodi, Dembélé, Sánchez, García, Camello, Vitolo

Hosté: Caballero, Kanté, Abraham, Pulisic, Zouma, Chilwell, Zijach, Gilmour, James, Havertz, Emerson, Arrizabalaga

Karty

Domácí: M. Llorente, Simeone, Lemar

Hosté: Mount, Jorginho

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp (vš. Německo)

Stadion

Národní aréna, Bukurešť

Góly

Domácí: 49. Correa

Hosté: 9. Lewandowski, 24. Musiala, 42. Sané, 47. Acerbi (vl.)

Sestavy

Domácí: Reina – Patric (53. Hoedt), Acerbi, Musacchio (31. Lulić) – Lazzari, S. Milinković-Savić (81. Cataldi), Lucas Leiva (53. Escalante), Alberto (81. Akpa-Akpro), Marušić – Immobile (C), Correa.

Hosté: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Musiala (90. Choupo-Moting) – Sané (90. B. Sarr), Goretzka (63. Javi Martínez), Coman (75. Lucas Hernández) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Strakoša, Alia, Pereira, Hoedt, Parolo, Escalante, Lulić, Caicedo, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris

Hosté: Hoffmann, Martínez, Choupo-Moting, Sarr, Hernández, Roca

Karty

Domácí: Alberto, Lucas Leiva, Correa, Marušić, Escalante

Hosté: Kimmich, Coman

Rozhodčí

Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (vš. ISR)

Stadion

Stadio Olimpico, Řím

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud