10. března 2021 • 23:14

SESTŘIHY LM: Messi po gólu zahodil penaltu. Postupuje PSG a Liverpool

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvety osmifinále fotbalové Ligy mistrů zvládli úspěšně fotbalisté Liverpoolu a PSG. Zatímco Reds v Budapešti i podruhé porazili Lipsko 2:0, Pařížané doma nepřipustili senzaci a remizovali s Barcelonou 1:1, což jim po vítězství 4:1 v Katalánsku bohatě stačilo. Lionel Messi sice v Parku princů dal krásný gól, zároveň ale neproměnil pokutový kop. 



Barcelona na rozdíl od prvního zápasu hrála hned od úvodu aktivně. Dembélé však v úvodním poločase nevyužil několik šancí a Dest trefil břevno. Po necelé půlhodině hry hostující stoper Lenglet šlápl ve vápně Icardovi na patu a sudí Taylor po konzultaci s videorozhodčím odpískal pokutový kop.

K němu se postavil střelec hattricku z prvního duelu Mbappé, který nezaváhal. Francouzský reprezentant se stal ve věku 22 let a 80 dní nejmladším autorem 25 branek v Lize mistrů, čímž překonal dosavadní rekord Messiho.

Právě argentinský kapitán Barcelony v 37. minutě parádní ranou z dálky srovnal. V nastavení úvodního dějství Kurzawa fauloval v šestnáctce Griezmanna a penalta se tak naskytla i hostům. Messiho prudkou střelu však gólman Navas vyrazil na břevno. Messi v Lize mistrů neproměnil pokutový kop po předešlých osmi úspěšných pokusech poprvé od února 2015.

Ve druhé půli výrazných šancí ubylo. Pařížané oplatili Barceloně poslední tři vyřazení v Lize mistrů a poprvé od roku 1995 přes ni v soutěži prošli. Katalánci neuspěli po rekordní sérii 13 postupů do čtvrtfinále a poprvé od roku 2007 skončili v osmifinále.

SESTŘIH LM: PSG - Barcelona 1:1. Messi dal gól, pak zahodil penaltu. Dál jde Mbappé a spol.
Video se připravuje ...

Stejně jako první duel se i odveta mezi Liverpoolem a Lipskem uskutečnila v maďarské metropoli. Německému celku by v případě, že by se hrálo v Anglii, hrozila po návratu do vlasti dvoutýdenní karanténa. Liverpool byl v lepší pozici i díky tomu, že úvodní zápas vyhrál z pozice hostujícího celku.

Záložník Lipska Olmo mohl zdramatizovat odvetu už v 10. minutě, zblízka se ale neprosadil. V 65. minutě zase střídající útočník "Rudých býků" Sörloth orazítkoval hlavou břevno.

O pět minut později "Reds" udeřili, když se přízemní střelou ve vápně prosadil Salah. O čtyři minuty později na něj navázal Mané. Liverpool od roku 2002 neprohrál v evropských pohárech s německými mužstvy 12 utkání za sebou.

SESTŘIH LM: Liverpool - Lipsko 2:0. Klidný postup Reds stvrdili Salah a Mané
Video se připravuje ...

Mezi osm nejlepších se v úterý dostalo Porto s Dortmundem. Zbylé čtyři čtvrtfinalisty pozná soutěž příští týden.

Góly

Domácí: 70. M. Salah, 74. Mané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak, Robertson (90. Tsimikas) – Wijnaldum (C) (82. Milner), Fabinho, Th. Alcântara (72. Keïta) – M. Salah, Diogo Jota (71. Origi), Mané (90. Oxlade-Chamberlain).

Hosté: Gulácsi – Adams, Mukiele, Upamecano, Klostermann, Nkunku – Olmo (72. Haidara), Kampl (46. Sörloth), Sabitzer (C), Forsberg (60. Kluivert) – Y. Poulsen (60. Hwang Hi-čchan).

Náhradníci

Domácí: Adrián, Davies, Milner, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Jones, Tsimikas, Shaqiri, Origi, Davies, Williams, Williams

Hosté: Martínez, Orban, Konaté, Haidara, Hwang Hi-čchan, Sörloth, Samardžič, Kluivert, Halstenberg, Henrichs

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Stadion

Puskás Aréna, Budapešť

Góly

Domácí: 31. Mbappé

Hosté: 37. Messi

Sestavy

Domácí: Navas – Florenzi (76. Dagba), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa (46. A. Diallo) – Gueye (59. Danilo Pereira), Paredes, Verratti (84. Rafinha Alcântara) – Draxler (59. Di María), Icardi, Mbappé.

Hosté: ter Stegen – Dest (66. Trincão), Mingueza (35. Firpo), Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets (80. Moriba), Pedri (79. Pjanić) – Messi, Griezmann, O. Dembèlé (79. Braithwaite).

Náhradníci

Domácí: Rico, Bakker, Dagba, Diallo, Di María, Herrera, Kehrer, Michut, Pembele, Danilo Pereira, Sarabia, Rafinha Alcântara

Hosté: Neto, Braithwaite, de la Fuente, Fernandes, Firpo, Peña, Pjanić, Puig, Trincão, Umtiti, Moriba

Karty

Domácí: Kurzawa, Gueye

Hosté: Mingueza, Lenglet, F. de Jong

Rozhodčí

A. Taylor (Anglie)

Stadion

Parc des Princes, Paříž (Francie)

Kylian Mbappé vyřadil Lionela Messiho
Kylian Mbappé vyřadil Lionela Messiho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud