11. srpna 2021 • 07:55

Masopust: Bili jsme do nich jako hluchý do vrat. Chybělo nám víc klidu

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nedlouho před přestávkou udělal gólovou tečku za průnikem Abdallaha Simy, slávistické naděje výrazně ožily. Jenže ani Lukáš Masopust ani žádný z jeho spoluhráčů další trefu nepřidal. „Tloukli jsme do nich jako hluchý do vrat,“ odtušil po utkání jediný střelec červenobílých ve 3. předkole Champions League. Co teď v bojích o skupinu Evropské ligy? „Máme na to, abychom ten dvojzápas zvládli,“ věří reprezentační záložník.



Tohle byla super akce, jakých Slavia měla předvést víc. Respektive je takhle dotáhnout do konce. Rozhodně, jinak by nepřišla o tolik... Abdallah Sima nakopl motor, předkopl si míč a po úžasném sprintu přesně přihrál Masopustovi. Ten také po zásluze zásadní podíl svého senegalského parťáka na trefě vyzdvihl. Nechtěl si ho podepsat sám. „Simič mi to dal krásně do nohy, stačilo ji jen nastavit. Byl to jeho gól, naservíroval mi to,“ netajil se vděkem hned po utkání v rozhovoru pro O2 TV.

I na jeho výrazu bylo znát, jak moc ho trápilo, že se slávisté nedokážou navzdory nespočtu ofenzivních manévrů prosadit v koncovce alespoň ještě jednou. Zblokované míče, doprostřed, nad bránu... Další ne a ne v síti skončit. Ani za červenobílého boha.

„V prvním zápase i odvetě jsme měli spoustu šancí, náznaků šancí. Ale dohráli jsme je do konce jen jednou. V Maďarsku jsme si dva góly dali víceméně sami, teď jsme je do ničeho nepustili. Ale bohužel jsme do nich tloukli jako hluchý do vrat,“ shrnul obě utkání. „Chybělo nám víc klidu,“ věděl dobře.

To, že se Slavii nepovedlo jít dál, ho mrzelo i kvůli tomu, jak mu Ferencváros vycházel v porovnání s dánským Midtjyllandem, který slávisty zastavil při minulém pokusu. „Midtjylland byl vyspělejší tým,“ mínil Masopust. Nyní Slavii čeká další výzva, příslib i nejistota v jednom. Předkolo Evropské ligy. „Máme na to, abychom dvojzápas zvládli,“ byl Masopust přesvědčen.

SESTŘIH: Slavia - Ferencváros 1:0. Sen o Lize mistrů končí, Masopustův gól nestačil
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 36. Masopust

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kolář – Bah, Holeš, Kačaraba, Oscar – Hromada (65. Traoré) – Masopust (75. Musa), Schranz (65. Plavšič), Stanciu, Olayinka (16. Sima) – Tecl (65. Kuchta) (C).

Hosté: Dibusz (C) – Wingo, Blažič, S. Mmaee (46. Kovačevič), Čivič – Botka (77. Zubkov), Laidouni, Charatin – Nguen (67. R. Mmaee), Zachariassen (71. Somalia), Uzuni.

Karty

Domácí: Oscar

Hosté: Charatin, Zachariassen, Uzuni, Čivič, Čivič, Kovačevič, Mmaee

Rozhodčí

Stieler – Gittelmann, Beitinger – Dingert (všichni GER)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Zklamaný Trpišovský: Odveta byla dobře rozehraná, co chyběl Slavii?
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJEM: Jako druhý Tiraspol? Proč došlo k vyřazení, které se nemělo stát
Video se připravuje ...

Autor jediné trefy utkání Lukáš Masopust děkuje fanouškům za podporu
Autor jediné trefy utkání Lukáš Masopust děkuje fanouškům za podporu

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud