7. října 2021 • 11:05

Debut Votíkové v PSG: superzákrok i zaváhání. Výhru slavila tanečkem

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankářka české ženské fotbalové reprezentace Barbora Votíková má za sebou úspěšný debut ve svém novém angažmá. Paris Saint-Germain, kam přestoupila ze Slavie, pomohla k vítězství v Lize mistryň nad islandským Breidablikem. Několika zákroky přispěla k výhře 2:0, kterou oslavila tanečkem.



Fotbalistky PSG, v jejichž brance nastoupila poprvé Barbora Votíková, poslala do vedení v souboji s Breidablikem v rámci základní skupiny Ligy mistryň Lea Khelifiová, když si naběhla na malé vápno na centr Sakiny Karchaouiové z levé strany a nasměrovala míč do sítě.

Ve 26. minutě přišla zářná chvíle české reprezentantky. Agla Maria Albertsdottirová zachytila zpětnou přihrávku, obešla stoperku pařížského celku a pelášila sama na Votíkovou. Ze souboje tváří v tvář ale vyšla vítězně bývalá hráčka Slavie, od jejíž levé nohy putoval míč mimo branku. V závěru poločasu si posila PSG poradila i se střelou Karen Sigurgeirsdottirové.

Islanďanky si vytvořily další příležitost zkraje druhé půle, kdy Votíkové prolétl rukama centr Taylor Ziemerové, ale při české gólmance stálo štěstí, i její mírná teč zřejmě způsobila, že Kristin Dis Arnadottirpová netrefila hlavičkou úplně prázdnou branku.

Po většinu utkání to ale jinak byly hráčky PSG, kdo měl převahu. Vypovídá o tom i finální držení míče, v němž soupeřky z Islandu předčily 67 % : 33 %, ale i střely na branku v poměru 9:3.

Barbora Votíková likviduje velkou šanci hráčky Breidabliku
Barbora Votíková likviduje velkou šanci hráčky Breidabliku

Za svůj výkon byly Francouzky odměněny v závěru, kdy přidala uklidňující druhou trefu kapitánka Grace Geyorová.

„Nevytvořily jsme si mnoho šancí ke skórování, takže jsme ve finále spokojené, že jsme se dvakrát prosadily a získaly tři body. Jsme rády, že jsme první zápas vyhrály. Je to důležité i vzhledem k dalším utkáním a sebevědomí týmu,“ uvedla pro UEFA.com po utkání Votíková, která si pocit vítězství po svém debutu za PSG náramně užívala, což dokládá i její oslavný taneček na kameru.

Osmnáctinásobné islandské mistryně, s nimiž má ze září 2019 zkušenost i Sparta (2:3 a 0:1), prohrály na evropské scéně třikrát z 13 posledních utkání, pokaždé to bylo právě s PSG.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud