8. března 2022 • 22:55

Liga mistrů: Bayern zničil Salcburk. Liverpool prohrál, ale postupuje

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga mistrů zná první dva čtvrtfinalisty. Fotbalisté Bayernu Mnichov napravili zaváhání z úvodního duelu osmifinále Ligy mistrů (1:1) a v odvetě zničili na svém hřišti Salcburk 7:1. Hattrickem a asistencí přispěl k vítězství Robert Lewandowski, jenž se s 12 góly posunul do čela tabulky střelců. Liverpool doma nestačil 0:1 na Inter Milán, díky triumfu 2:0 v prvním utkání ale rovněž postoupil mezi nejlepších osm celků soutěže.



Do branky Bayernu se po měsíční absenci vrátil uzdravený kapitán Manuel Neuer, jenž 104. startem v Lize mistrů překonal svého předchůdce a klubovou legendu Olivera Kahna.

Vše podstatné se ale odehrálo před brankou Neuerova protějška Philippa Köhna. Už v 11. minutě se Lewandowski elegantně uvolnil ve vápně a Wöber ho nedovoleně poslal k zemi. Třiatřicetiletý kanonýr se z pokutového kopu nezmýlil a takřka stejný scénář včetně faulu rakouského stopera se odehrál o deset minut později, včetně penaltového zakončení k levé tyči.

Hvězdný polský útočník završil třígólové představení v 23. minutě, kdy srazil Köhnův nejistý odkop a pohodlně zakončil. Lewandowski zaznamenal nejrychlejší hattrick od začátku zápasu v historii soutěže. Po půlhodině zvýšil z úhlu Gnabry a v druhé půli přidal dvě trefy Müller a jednu Sané, jenž si připsal i dvě asistence. Za nováčka vyřazovací fáze Ligy mistrů zkorigoval skóre střídající Kjaergaard.

Bayern postoupil mezi nejlepších osm týmů „milionářské soutěže“ podesáté z posledních 11 ročníků.

Inter ustál na stadionu Anfield Matipovu hlavičku do břevna i Salahovo zakončení do tyče a v 62. minutě ho poslal do vedení výstavní ranou zpoza vápna Martínez. „Nerazzurri“ potřebovali k dorovnání manka z úvodního duelu ještě jednu trefu, pár vteřin po „gólu naděje“ ale dostal druhou žlutou kartu Sánchez a italský šampion dohrával o deseti.

Liverpool ve vypjatém závěru už soupeře do větší šance nepustil a zopakoval loňský postup do čtvrtfinále, přišel však o sérii 15 soutěžních utkání bez porážky. Inter vyhrál na ostrovech teprve podruhé z posledních 17 duelů.

Góly

Domácí:

Hosté: 62. Lautaro Martínez

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Jones (65. J. Henderson), Fabinho, Th. Alcântara (65. Keïta) – M. Salah, Diogo Jota (83. L. Díaz), Mané.

Hosté: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij (46. D'Ambrosio), Bastoni – Dumfries (75. Darmian), Arturo Vidal, Brozović (75. Gagliardini), Çalhanoğlu (84. Vecino), Perišić – Lautaro Martínez (75. Correa), Alexis Sánchez.

Náhradníci

Domácí: Adrián, Kelleher, Milner, Keïta, Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Tsimikas, Díaz, Origi, Elliott

Hosté: Cordaz, Radu, Gagliardini, Vecino, Džeko, Ranocchia, Gosens, Correa, Dimarco, D'Ambrosio, Darmian, Caicedo

Karty

Domácí: Diogo Jota, Robertson, Mané

Hosté: Alexis Sánchez, Arturo Vidal, Alexis Sánchez, Bastoni, Gagliardini

Rozhodčí

A. M. Lahoz – P. C. Devís, R. del Palomar – R. de Burgos (všichni ESP).

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

51 747 diváků

Góly

Domácí: 12. Lewandowski, 21. Lewandowski, 23. Lewandowski, 31. Gnabry, 54. T. Müller, 83. T. Müller, 85. Sané

Hosté: 70. Kjaergaard

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Pavard, Süle (66. Nianzou), Lucas Hernández (60. Upamecano) – Gnabry (46. B. Sarr), Kimmich, Musiala (66. Roca), Coman (66. Choupo-Moting) – T. Müller, Sané – Lewandowski.

Hosté: Köhn – Kristensen, Solet (46. Piątkowski), Wöber, Ulmer (C) – Capaldo, Camara (67. Tijani), Seiwald (46. Sučić) – Aaronson – Adamu (61. Kjaergaard), Adeyemi (62. Šeško).

Náhradníci

Domácí: Ulreich, Upamecano, Richards, Wanner, Choupo-Moting, Sabitzer, Sarr, Roca, Nianzou, Vidović, Tillman, Stanišić

Hosté: Mantl, Walke, Piątkowski, Bernardo, Van der Brempt, Sučić, Junuzović, Kjaergaard, Šeško, Tijani, Guindo, Bernede

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Návštěva

25 000 diváků

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud