5. dubna 2022 • 22:55

Liga mistrů: Liverpool porazil Benfiku 3:1, výhru City trefil De Bruyne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli v úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Benfiky Lisabon 3:1. Dvougólové vedení ještě do poločasu zajistili Ibrahima Konaté a Sadio Mané. Brzy po přestávce sice snížil Darwin Núñez, ale Luis Díaz v závěru znovu zvýšil a hodně vylepšil pozici anglického týmu do odvety. Do dvojutkání s Atlétikem Madrid vstoupil lépe Manchester City. Jeho hubenou výhru 1:0 trefil v 70. minutě Kevin De Bruyne. Odvety jsou na programu příští středu.



Na stadionu Etihad se utkání vyvíjelo podle očekávaného scénáře, domácí „Citizens“ ale dlouho marně dobývali pozornou obranu Atlética. V úvodním dějství ani jeden tým netrefil prostor soupeřovy brány, „Colchoneros“ dokonce neměli ani jeden střelecký pokus.

Atlético ale nakonec na rozdíl od osmifinálové odvety na hřišti druhého manchesterského velkoklubu United čisté konto neudrželo. Dvacet minut před koncem připravil střídající Foden po pár vteřinách pobytu na hřišti gólovou pozici pro De Bruyneho a belgický špílmachr přesnou střelou na zadní tyč rozhodl.

„Křiknul jsem na Phila (Fodena) a dostal jsem ideální přihrávku. Bylo těžké se dostat do šancí, hráli prakticky s pěti obránci a pěti záložníky, ale zůstávali jsme v klidu. Vzhledem k okolnostem jsme předvedli dobrý výkon, v odvetě očekávám podobný zápas,“ uvedl De Bruyne pro televizi BT Sport. Manchester City prodloužil domácí neporazitelnost v Lize mistrů na 19 zápasů.

Góly

Domácí: 70. De Bruyne

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Stones, Laporte, N. Aké, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündoğan (C) (69. Grealish) – Mahriz (69. Foden), Sterling (68. Jesus), B. Silva.

Hosté: Oblak – Vrsaljko, Felipe, Savić, Reinildo, Lodi – M. Llorente (60. Cunha), Kondogbia, Koke (C) (60. de Paul) – Félix (81. Lemar), Griezmann (60. Á. Correa).

Náhradníci

Domácí: Carson, Egan-Riley, Fernandinho, Foden, Grealish, Mbete, Jesus, Steffen, Zinčenko

Hosté: Camara, Correa, Cunha, de Paul, Gomez Vela, Hermoso, Lecomte, Lemar, Serrano, Suárez, Wass

Karty

Domácí: Jesus

Hosté: de Paul, Á. Correa, Vrsaljko

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene – Di Bello

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Liverpool z posledních pěti vzájemných duelů s Benficou čtyři prohrál, tentokrát ale překvapení nedopustil. Skóre otevřel v 17. minutě hlavou po rohovém kopu Konaté, jenž se stal dvacátým střelcem „Reds“ v sezoně. Druhý zásah přidal v 34. minutě po Díazově přiťuknutí před prázdnou bránu Mané.

Domácím dal naději krátce po změně stran Núňez, který využil Konatého zaváhání v pokutovém území. Uruguayský útočník má v této sezoně na kontě ve 33 soutěžních zápasech 28 branek včetně pěti tref v Lize mistrů. V závěru ale přidal třetí gól Díaz a Liverpool se stejně jako Manchester City vítězně naladil na nedělní vzájemný souboj o první místo v anglické lize.

„Trenér se snažil udržet koncentraci na dnešní zápas, ale všichni jsme někde vzadu v hlavě zápas proti City měli. Teď máme důležité venkovní vítězství a můžeme se soustředit na víkend,“ řekl střelec první branky Konaté. Liverpool vyhrál poprvé v klubové historii osmé venkovní utkání v řadě.

Góly

Domácí: 49. Núñez

Hosté: 17. Konaté, 34. Mané, 87. L. Díaz

Sestavy

Domácí: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi (C), Vertonghen, Grimaldo – R. Silva, Weigl, Taarabt (70. Meïté), Everton (82. Jaremčuk) – Ramos (86. Mário) – Núñez.

Hosté: Alisson – Alexander-Arnold (88. Joe Gomez), Konaté, V. van Dijk (C), Robertson – Keïta (88. Milner), Fabinho, Th. Alcântara (61. Firmino) – M. Salah (61. J. Henderson), Mané (61. Diogo Jota), L. Díaz.

Náhradníci

Domácí: Leite, Meïté, Seferović, Jaremčuk, Gonçalves, Mário, Lazaro, Radonjić, Bastiao Dias, Almeida, Bernardo, Morato

Hosté: Kelleher, Milner, Firmino, Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott

Karty

Domácí: Taarabt

Hosté: Th. Alcântara

Rozhodčí

Jesús Gil Manzano – Diego Barbero, Ángel Nevado (všichni Španělsko)

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica

Návštěva

59 657 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud