13. dubna 2022 • 09:07

Tuchela zklamal sudí z pražského derby: Smál se s koučem Realu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel netajil po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid zklamání, na svůj tým byl ale hrdý. Úřadující šampioni vymazali v odvetě na hřišti soupeře domácí porážku 1:3 a při vedení 3:0 sahali na stadionu Santiaga Bernabéua po postupu. Nakonec ale dvakrát inkasovali a po výsledku 3:2 po prodloužení z milionářské soutěže vypadli. Kouče „Blues“ zklamal rozhodčí Szymon Marciniak, jenž se po utkání usmíval s trenérem soupeře Carlem Ancelottim.



„Když jsem šel za ním, abych mu poděkoval, smál se s trenérem soupeře. Myslím, že to po 126 minutách zápasu, v němž váš tým odevzdá srdce, bylo velmi špatné načasování. Také jsem mu to řekl,“ uvedl na tiskové konferenci Tuchel na adresu arbitra, který nedávno řídil v české lize pražské derby mezi Slavií a Spartou.

Londýnský celek byl v odvetě od úvodu aktivnější a v 15. minutě se dostal do vedení po trefě Masona Mounta a na začátku druhé půle zvýšil hlavičkující Antonio Rüdiger. Gól Marcose Alonsa pak Marciniak po konzultaci s videem neuznal, neboť španělský obránce zahrál předtím rukou. „Situaci jsem neviděl, nicméně jsem zklamaný, že k tomu nešel a nezkontroloval si to sám. Přeci jen byste pořád měl být šéfem vy,“ řekl Tuchel.

Chelsea přesto obrat dokonala v 75. minutě po trefě Tima Wernera. Krátce na to mohl skórovat i Kai Havertz, jeho hlavičku ale brankář Thibaut Courtois zneškodnil. Real ale deset minut před koncem díky střídajícímu Rodrygovi snížil a vynutil si prodloužení. V něm rozhodl v 96. minutě Karim Benzema , který dal v prvním čtvrtfinálovém duelu hattrick.

VIDEO | Připomeňte si, jak rozhodčí z utkání Real - Chelsea obstál v pražském derby

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Želé Zelinka spoléhal na VAR, Polák v derby premiantem
Video se připravuje ...

Obhájci titulu tak nenavázali na loňské semifinále, kdy se jim podařilo Real Madrid vyřadit. Stali se alespoň teprve druhým anglickým týmem v historii, který vstřelil v evropských soutěžích na stadionu Santiaga Bernabéua tři branky.

„Dnes jsme jeli na absolutní maximum. Jsem na hráče velmi hrdý a myslím, že jsme si zasloužili postoupit. Štěstí ale nebylo na naši straně,“ řekl na tiskové konferenci Tuchel. „Měli jsme smůlu, proto jsme zklamaní. Soupeř nás porazil díky své individuální kvalitě a zakončení. Udělali jsme dvě chyby, dvakrát ztratili míč a oni nás potrestali. Zasloužili jsme si postoupit, ale nevyšlo to,“ konstatoval kouč Chelsea.

Tuchel také zpětně litoval úvodní porážky 1:3 z Londýna. Ocenil ale, jak jeho tým na nepovedený výkon zareagoval. „Ničeho nelitujeme. Tohle jsou typy porážek, které jako sportovec můžete s hrdostí přijmout. Když jsme měli míč, byli jsme velmi disciplinovaní a aktivní. Ukázali jsme odvahu a kvalitu. Když hrajeme s takovýmhle úsilím, jsme výjimečným týmem. Museli jsme překonat obrovské manko. Teď jsme ale předvedli úplně jiný přístup. Reagovali způsobem, na který jsme hrdí. Tohle je cesta, jak pokračovat dál. Dnes to bylo na úplném limitu,“ dodal Tuchel.

Real Madrid vyzve v semifinále lepšího z dvojice Manchester City - Atlético Madrid.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud