26. července 2022 • 21:33

Šeriff rozhodl chvíli před koncem. Cestu do Plzně zajistil střídající Guinejec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se utkají ve 3. předkole Ligy mistrů se Šeriffem Tiraspol, který po vítězství 1:0 v domácí odvetě vyřadil Maribor. Čeští šampioni začnou dvojzápas v úterý, nebo ve středu na hřišti soupeře, odveta je na programu 9. srpna.



Úvodní duel 2. předkola mezi Mariborem a Tiraspolem před týdnem ve Slovinsku branku nepřinesl a bezbrankový stav dlouho trval i v odvetě v Kišiněvě, kde moldavský mistr kvůli nařízení UEFA hraje domácí zápasy. Čekání na gól ukončil až v 88. minutě střídající guinejský útočník Momo Yansane, jenž byl v tu dobu na hřišti pouze tři minuty.

Tiraspol v minulé sezoně došel z úvodního předkola až do skupiny Ligy mistrů, kde šokoval výhrou 2:1 na stadionu rekordního čtrnáctinásobného vítěze „milionářské“ soutěže Realu Madrid. Šeriff nakonec obsadil třetí místo a postoupil do jarní fáze Evropské ligy. V letošní sezoně odehráli svěřenci chorvatského trenéra Stjepana Tomase v předkolech už čtyři utkání, ani bosenský Zrinjski Mostar jim ale branku nevstřelil.

Z českých mužstev má s Tiraspolem v pohárech nejčerstvější zkušenosti Zlín, který ve skupině Evropské ligy v roce 2017 doma remizoval 0:0 a venku prohrál 0:1. V roce 2009 zase Šeriff ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadil Slavii po remízách 0:0 doma a 1:1 v Praze, kde moldavský celek skóroval v nastaveném čase.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Šeriff Tiraspol - Maribor 1:0 (0:0), první zápas 0:0, postoupil Tiraspol; Dudelange (Luc.) - Pjunik Jerevan 1:4 (1:1), první zápas 1:0, postoupil Pjunik; Škupi (Mak.) - Dinamo Záhřeb 0:1 (0:0), první zápas 2:2, postoupilo Dinamo; Shamrock Rovers (Ir.) - Ludogorec Razgrad 2:1 (1:0), první zápas 0:3, postoupil Ludogorec.

Nemistrovská část:

AEK Larnaka - Midtjylland 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), na pen. 3:4, první zápas 1:1, postoupil Midtjylland.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud