Jiří Fejgl
24. srpna 2022 • 00:40

Šádek slavil narození dcery a postup do Ligy mistrů: Lepší den už nezažiju

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Viktorie stvořili choreo, v němž ho vyobrazili jako kouzelníka. Majitel českého fotbalového mistra Adolf Šádek si tak možná může připadat. Tým je po překonání tuze silného Karabachu v Lize mistrů, stalo se ve stejný den, kdy se velkému šéfovi narodila dcera.



„Jsem emocionálně vymlácenej,“ pronesl ve studiu televize Premier Sport 2 vlastník Viktorie Adolf Šádek. Nedivte se mu. Předposlední úterý v srpnu roku 2022 nezapomene do konce života.

„Musím říct, že jsem prožil den, který už nebude nikdy překonaný. Postoupili jsme počtvrté do Ligy mistrů, což pro kluky znamená strašně moc. Navíc se mi odpoledne v půl čtvrté narodila dcera,“ prozradil.

Mluvil také o jejím jménu. Holčička Sofie mohla být Viktorie, bylo by to symbolické, ale, jak Šádek s úsměvem odmítl: „Trapné.“

Plzeň v Lize mistrů! Co Bílek řekne, to trefí, říká Zelenka. Šádkovy klacky, nová éra Viktorie?
Video se připravuje ...

Konec duelu prožíval velmi složitě. „Byl jsem zavřený sám v kanceláři, naskakovala sedmička, osmička. Klukům jsem věřil, ale kvalita soupeře byla obrovská, aby nám vstřelil druhou branku. Pral jsem se s tím vnitřně, mám od rána naročný den. Zvládli jsme to díky klukům, kteří posledních dvacet minut nedali soupeři čuchnout,“ popisoval. „Fungujeme jako klub trošku jinak než ostatní, je vidět, že to není o penězích. Je to o té třetí přidané hodnotě,“ připomněl, že český mistr není (tedy spíše nebyl) dlouhodobě v komfortní finanční kondici.

Nyní to bude jinak, Liga mistrů zajistí stovky milionů. „Peru se se situací. Byl jsem mrtvej, pak polomrtvej, teď jsem živej. Jsem vděčný, jak to hráči uchopili. Věřím, že našim soupeřům z Prahy Viktorka ještě zatopí,“ vzkázal.

Na Spartě i Slavii musí být v pozoru.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud