Premium
10. září 2022 • 13:40

Rozebrali jsme slabiny Plzně na Camp Nou: volno před stopery i nestíhačka

Autor: Jakub Lebloch
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se dnes vracejí do „bezpečnějšího“ prostoru domácí ligy, ale barcelonská lekce z Ligy mistrů je stále živá. Pomocí dat jsme ještě jednou důkladně rozebrali porážku z Camp Nou, v níž jsme se zaměřili na slabiny bránění Viktorie. Ale je třeba také poznamenat, že Plzeň nehrála vyloženě špatně a výsledek 1:5 trochu zkresluje - třeba poměr xG, tedy očekávaných gólů, byl 2,72 - 0,74. Kde se může Michal Bílek poučit?



Lewandowského využívání volného prostoru před stopery Plzně

Viktoriáni trávili většinu času ve svém typickém středním bloku. Trenér Michal Bílek po svých svěřencích dlouhodobě požaduje, aby soupeře bránili osobně a kromě stoperů strážili všichni svého protihráče natěsno. Ze své obvyklé strategie podle očekávání neustoupil.

Krajní beci Plzně (Jemelka, Havel) obsadili křídla Barcelony (Dembélé, Fati), střední záložníci (Bucha, Kalvach) střední záložníky (Kessie, Pedri) a křídla hostů (Mosquera, Sýkora) se držela u krajních obránců domácích (Sergi Roberto, Alba).

Pouze stopeři zůstávali v přečíslení nad útočníkem Lewandowskim a útočník Chorý s podhrotem Vlkanovou museli řešit podčíslení proti stoperům Barcelony s defenzivním záložníkem De Jongem.

Vytažení středáci, příliš nízko couvající stopeři a otevřený prostor před stopery pro střelu LewandowskéhoFoto Sport

Výhodou plzeňského způsobu bránění je jeho jednoduchost a neustálý přístup k ofenzivním hráčům soupeře. Problémem však je

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud