14. září 2022 • 09:27

Džekova show. Inter si poradil s neškodnou Plzní, píše italský tisk

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský tisk považuje úterní výhru fotbalistů Interu Milán 2:0 v Plzni za bezproblémový triumf a splnění povinnosti. Podle novinářů nenadělali čeští šampioni v druhém kole skupinové fáze Ligy mistrů favoritovi vážnější potíže a sami si nevěděli rady především s dvojicí Edin Džeko, Denzel Dumfries.



„Inter si s přehledem poradil s neškodnou Plzní a pomalu dává zapomenout na porážky s AC a Barcelonou. Rostoucí formu ale musí potvrdit v souboji se silnějšími soupeři,“ napsal list La Gazzetta dello Sport, který uvedl reportáž z utkání titulkem „Džekova show“.

Právě bosenský útočník poslal italský celek do vedení v 20. minutě a v 70. minutě už při přesilovce hostů připravil druhou branku pro Dumfriese. Viktoria hrála závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Pavla Buchy.

„Inter na soupeře vlétnul a od první minuty se usadil na útočné polovině. Po červené kartě bylo po zápase, favoritovi stačilo kontrolovat hru. Bezproblémová výhra a první body ve skupině C,“ zhodnotil deník Tuttosport. „Reakce českého týmu na první branku byla slabá, Chorý byl vepředu zcela osamocený,“ uvedl Corriere dello Sport.

Inzaghi o své vizi v Interu i skalpu Plzně: Vyhráli jsme tu jako první italský tým
Video se připravuje ...

Italský tisk shodně oceňuje, že kouč Simone Inzaghi pošetřil před ligovým soubojem s Udine některé důležité hráče včetně největší ofenzivní hvězdy Lautara Martíneze.

„Mohlo se to zdát riskantní, ale ne proti Plzni, které nepomohl ani zaplněný stadion. Rozdíl v technické kvalitě byl příliš velký. Domácí kouč Bílek měl respekt z obvyklého rozestavení Interu 3-5-2, a tak rovněž zvolil pro Plzeň neobvyklý systém se třemi stopery. Po prvním gólu ale musel znovu přeskupit řady, zejména Dumfries byl na pravé straně k nezastavení,“ napsal deník La Gazzetta dello Sport.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 20. Džeko, 70. Dumfries

Sestavy

Domácí: Staněk – Havel (76. Holík), Hejda (C), Pernica, Jemelka – Kalvach (76. Ndiaye), Bucha – Mosquera, Vlkanova (84. Čermák), Sýkora (72. Jirka) – Chorý (72. F. Bassey).

Hosté: Onana – Škriniar, Acerbi, Bastoni (63. D'Ambrosio) – Dumfries, Barella (72. Gagliardini), Brozović (C) (84. Asllani), Mchitarjan (72. Çalhanoğlu), Gosens – Džeko, J. Correa (72. L. Martínez).

Náhradníci

Domácí: Jedlička, Tvrdoň, Tijani, Pilař, Čermák, Jirka, Holík, Bassey, Ndiaye

Hosté: Handanovič, Cordaz, de Vrij, Gagliardini, Martínez, Bellanova, Asllani, Çalhanoğlu, Dimarco, D'Ambrosio, Darmian

Karty

Domácí: Sýkora, Kalvach, Jemelka, Bucha (č)

Hosté: Bastoni, Gagliardini

Rozhodčí

Schärer – Zogaj, Erni (všichni SUI).

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

11 252 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

PRVNÍ DOJEM z Plzně: Další lekce! Sázka na tři stopery nevyšla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud