Jonáš Bartoš
3. října 2022 • 20:45

Plzeň v chrámu Bayernu: Horváthova šibenice i vtípky se Šádkem o prémiích

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MNICHOVA | Český šampion otevřel dveře nablýskané Allianz Areny, další plzeňské zastávky při pohárových toulkách Evropou. Po návštěvě Camp Nou si Viktoria znovu vychutnává atmosféru mimořádného evropského stadionu. Pýcha Bavorska se těší na úterní bitvu v Lize mistrů, do Mnichova se chystá až sedm tisíc západočeských fanoušků.



Zápasy v Lize mistrů, zvlášť v těžké skupině s Barcelonou, Interem a Bayernem, přináší plzeňským fotbalistům zážitky na celý život. Uhrát solidní výsledek je nesmírně složité, nicméně přímá konfrontace s nejlepšími hráči světa v mimořádné atmosféře znamená obří zkušenosti.

Plzeňští hráči nasávali atmosféru moderního stánku už den před utkáním. Někteří si na takovém stadionu zahrají poprvé a možná i naposledy. „Pro nás je obrovská čest, že si tady můžeme zahrát, všichni se na to těšíme,“ pravil kouč Michal Bílek.

Na perfektně střiženém trávníku si na začátku tréninku svolal hráče do kolečka, během týmové rozcvičky si s chutí zahrál „o břevínka“. Zatímco hráči se rozběhávali před startem podvečerní jednotky, trenéři pálili z půlky na bránu a snažili se trefit horní tyčku.

Velmi blízko byl Pavel Horváth, který svou vyhlášenou levačkou vymetl šibenici. „Musíme vyhrát, abychom dostali prémie?“ ptal se plzeňský asistent v žertu přítomného šéfa klubu Adolfa Šádka.

Velikost Bayernu v Allianz Areně vidíte na každém kroku – moderní tiskové centrum, zázemí, výzdoba interiérů. Ze všeho dýchá dominance nejúspěšnějšího celku v Německu.

Michal Bílek si během tréninku Plzně i zakopal
Michal Bílek si během tréninku Plzně i zakopal

Na evropské zápasy se na stadion vejde zhruba 70 000 diváků, na bundesligu je otevřený i sektor za bránou na stání, který zvýší kapacitu ještě o dalších pět tisíc návštěvníků.

Úterní zápas Ligy mistrů uvidí na stadionu i hodně plzeňských příznivců - na Bayernu zaplní sektor pro hosty (3800), další místa jsou pro klubové partnery na hlavní tribuně (200), až 3000 zájemců sehnalo lístky po vlastní ose. Zápas láká o to víc, že z Plzně do Mnichova dojedete po dálnici za necelé tři hodiny.

Stadion Bayernu leží na výborné strategické poloze – blízko zastávky stanice metra do centra Mnichova, pro zájemce z širšího okolí je pohodlné sjet z nedaleké dálnice a auto nechat v ohromném parkovacím domě. Jak je u Němců zvykem, vše je perfektně zorganizované a nachystané.

Plzeň se v úterý má na co těšit. Jakmile se obrovský stadion zaplní, spustí se hukot v hledišti i kolotoč na hřišti. „Čeká nás obrovsky těžký soupeř, možná největší favorit celé Ligy mistrů. Bude to zkouška, ale určitě nebudeme nic měnit. Chceme hrát stejně jako doteď ligová i pohárová utkání. Poctivě zezadu, podnikat rychlé protiútoky, spoléhat na standardky,“ nastínil Bílek plzeňský plán.

Góly

Domácí: 7. Sané, 13. Gnabry, 21. Mané, 51. Sané, 59. Choupo-Moting

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Mazraoui, Upamecano (72. Pavard), de Ligt, Davies (46. Stanišić) – Goretzka (72. Sabitzer), Gravenberch – Sané (58. Tel), Musiala (46. Choupo-Moting), Mané – Gnabry.

Hosté: Tvrdoň – Holík, Hejda (C) (63. M. Tijani), Pernica, Havel – Kalvach, Ndiaye – Kopic (57. Jirka), Vlkanova (46. Jemelka), Mosquera (85. Pilař) – Chorý (57. F. Bassey).

Náhradníci

Domácí: Ulreich, Pavard, Choupo-Moting, Sabitzer, Tel, Stanišić

Hosté: Jedlička, Staněk, Tijani, Pilař, Kliment, Jemelka, Čermák, Jirka, Bassey

Karty

Hosté: Chorý

Rozhodčí

Dabanović – Djukić, Lukić (všichni MNE)

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Návštěva

75 000 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud