14. února 2023 • 17:10

Souboj po italsku. AC Milán vyzve starý rival Conte, oba soupeři se trápí

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct let. Tak dlouho už si AC Milán nezahrál čtvrtfinále nejlepší fotbalové soutěže na světě. Aby tuto černou sérii „rossoneri“ zlomili, musí postoupit přes Tottenham, v jehož čele stojí starý známý rival. Antonio Conte. „Je to skvělý trenér, který velice dobře zná náš styl hry, což nám přináší jisté problémy. Zároveň si ho jako kolegy velice vážím,“ těší se na vzájemné měření sil kouč AC Stefano Pioli, jenž dosud přes osmifinále Ligy mistrů nikdy nepřešel.



Věčný soupeř. Ať už jako hráč a posléze i kouč Juventusu či šéf lavičky městského rivala Interu, Antonio Conte je celou svou kariéru konkurentem AC Milán. A zatímco ze středu zálohy pro něj „rossoneri“ představovali nejneoblíbenějšího soka, po přesunu na post trenéra je tomu přesně naopak. Ze čtrnácti soubojů odešel pouze jednou jako poražený.

„Své mužstvo vždy dokonale připraví. Zabývá se i těmi nejmenšími detaily hry a italský fotbal zná jako vlastní boty. Zároveň je to jeden z mála kolegů, kteří mi pogratulovali po zisku titulu, čehož si nesmírně vážím,“ vyjádřil svůj respekt Stefano Pioli, jenž má s Contem velice nelichotivou bilanci.

Z jedenácti vzájemných střetů vyšel sedmkrát jako vítěz Conte. Pioli se radoval pouze jednou.

Milánští nejsou navíc v nejlepším rozpoložení. Z posledních pěti soutěžních zápasů vyhráli pouze ten víkendový doma s FC Turín, kdy vítězství 1:0 zařídil hlavou Olivier Giroud. Šlo rovněž o první gól AC od 14. ledna.

Kouč AC Milán Stefano Pioli
Kouč AC Milán Stefano Pioli

Avšak ani „Spurs“ nehýří sebevědomím. Prohráli totiž hned třikrát z posledních pěti duelů. V sobotu „kohouty“ roztrhaly „lišky“ z Leicesteru 4:1 a některá britská média označila výkon Tottenhamu za nejhorší od nástupu Conteho realizačního týmu.

„Musíme se zlepšit po mentální stránce. Vedeme 1:0 a najednou zcela vypadneme ze zápasu,“ nechápal Cristian Stellini, jenž je dlouholetým Conteho asistentem. Vyhlášený bouřlivák je totiž čerstvě po operaci žlučníku a jeho nasazení tak není stoprocentní.

Zdravotní problémy navíc postihly i střed zálohy „kohoutů“. Ti se budou muset obejít bez Pierrea-Emilea Höjbjerga, Yvese Bissoumy a nejnověji i Rodriga Bentancura. Uruguayský reprezentační záložník si proti Leicesteru přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a tato sezona pro něj skončila.

Domácím naopak stále schází Zlatan Ibrahimovic a brankářská jednička Mike Maignan. I přesto si červenočerní věří. „Rozhodně máme na postup a budeme hrát na vítězství. V takovýchto zápasech ovšem rozhodují detaily,“ zůstává maximálně ostražitý Pioli.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud