25. října 2023 • 11:20

United jako Plzeň. Mladík ničil před penaltou puntík. A syn legendy nedal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžel nastavený čas, Manchester United držel na Old Trafford nejtěsnější náskok v důležitém zápase Ligy mistrů s Kodaní. Pak ale přišla studená sprcha. Scott McTominay fauloval a Dánové dostali na sklonku zápasu výhodu pokutového kopu. Celou situaci ale musel prověřit VAR, a tak Alejandro Garnacho, Argentinec ve službách domácích, využil prodlevy k poničení oblasti okolo penaltového puntíku. Následný pokutový kop André Onana lapil a United se mohli radovat z vítězství 1:0. Podobné nesportovní chování už dříve odsoudil Vladimír Šmicer.



Red Devils byli před zápasem v nepříjemné situaci. S nulovým bodovým ziskem jim po dvou kolech patřilo poslední místo skupiny A. Uspět v domácím duelu s Kodaní tak bylo takřka povinností. Tu se dlouho plnit nedařilo.

Na Old Trafford se slavilo až v 72. minutě. Harry Maguire poslal domácí do vedení. To mohl o chvíli později navýšit McTominay, bránu však minul. Rudí ďáblové se tak o výsledek strachovali až do nastaveného času. V něm přišel šok. Po faulu McTominaye měli hosté výhodu penalty, tu musel ještě posvětit VAR.

V ten moment přišla Garnachova chvíle. Mladý Argentinec odkráčel k osamocenému penaltovému puntíku a začal ho okopávat. Několikrát silně kopl do místa, kam si následně postavil míč k exekuci Jordan Larsson. Syn legendárního Henrika Larssona penaltu nedal, Onana jeho pokus dokázal vyrazit a de facto tím svému týmu vyhrát zápas.

Podobný případ byl k vidění i v druhém kole FORTUNA:LIGY. Na konci zápasu Hradce Králové v Plzni (1:1) zahrávali „votroci“ pokutový kop. Před jeho rozehráním ale stihl Erik Jirka poničit penaltový puntík, ani hradecký Daniel Vašulín tehdy neproměnil. „Je to nefér, všichni to vidí, hráči by se k tomu snižovat neměli. Zavedl bych, že když to někdo udělá, posune se penalta o metr dopředu,“ reagoval na situaci v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport Vladimír Šmicer.

Rozkopaný puntík před penaltou? Posunul bych míč o metr dopředu, říká Šmicer
Video se připravuje ...

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 5 1 0 12:6 16
2. FC Kodaň 6 2 2 2 8:8 8
3. Galatasaray 6 1 2 3 10:13 5
4. Manchester Utd. 6 1 1 4 12:15 4

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud