26. srpna 2010 • 12:10

Policie zadržela 29 fanoušků Sparty a Žiliny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem fotbalistů Sparty v Žilině zadržela slovenská police 29 fanoušků z Česka a Slovenska. Po vyslechnutí je ještě ve středu propustila, ale zahájila proti nim trestní stíhání za výtržnictví a poškozování cizího majetku. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Radko Moravčík.



Výtržníci se před utkáním 4. předkola Ligy mistrů v centru města porvali a poškodili i zařízení místního baru."Policisté předvedli 20 Čechů a devět Slováků," řekl Moravčík.Vyšetřovatel zatím nikoho neobvinil.

Majitel poničeného baru škodu odhadl předběžně na 2500 eur (asi 62.000 korun).

Během roztržky utrpělo zranění několik výtržníků. Záchranáři podle policie ošetřili asi 20 lidí. Počet zraněných po zásahu policejních těžkooděnců ale Moravčík neuvedl.



Méně závažné výtržnosti fanoušků provázely i samotný zápas. Před jeho úvodním hvizdem se podle deníku Sme sparťané pokusili prorazit oplocení svého sektoru, ovšem plot jejich útoku odolal a policie nemusela zasahovat, přestože preventivně vstoupila do areálu.

VIDEO: Fanoušci Sparty se v Žilině opět předvedli.

 

V závěru zápasu se pak v sektoru sparťanských fandů objevovala i přes důrazné varování pořadatelů nedovolená pyrotechnika. Škody v sektoru hostů žilinského stadionu zatím nebyly vyčísleny.

Vzduchem létaly i stoly.
Vzduchem létaly i stoly.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud