27. srpna 2010 • 04:59

Podle téhle čmáranice chtěla Sparta v Žilině vyhrát

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pojďte blíže a poslouchejte. To, co uvidíte, jste ještě neviděli, a co uslyšíte, jste neslyšeli. Blesk byl při tom, když generální sportovní manažer fotbalové Sparty Jozef Chovanec (50) ve středu udílel o poločasové přestávce pokyny svému zoufalému týmu v marném boji se Žilinou (0:1).



Spolu s trenérem Martinem Haškem na tabuli načárali taktiku, kterou by nepochopil ani expert na překlad egyptských hieroglyfů. Není divu, že Letenští v boji o milionářskou Ligu mistrů vybouchli se slovenským mistrem...

U vchodu do tiskového centra v Žilině bylo vidět velkým pootevřeným oknem přímo do kabiny Sparty. Jedinečná možnost sledovat, co zůstává všem lidem při zápase skryto.


Blesk zaznamenal moudra trenérského mága Chovance. „Přihrávka musí být přesnější. Zbytečně jim neodevzdávejte míče. Bojujte a střílejte,“ burcoval mdlé hráče generální sportovní manažer a spolu s trenérem Martinem Haškem namatlali na taktickou tabuli »systém«, jak dát Žilině lehce gól.

Tohle nakreslil Jozef Chovanec sparťanům v poločase zápasu v ŽiliněFoto Pro Blesk - Vladimír Benko (Nový Čas)

Z podivné čmáranice pravděpodobně nikdo ze sparťanů nepochopil, co po nich trenéři vlastně chtějí. Nepomohlo ani týmové hecování. „Jdeme do toho po hlavě. Ještě to obrátíme,“ ozvalo se z kabiny.

Když ale hráči ve druhém poločase nastoupili na trávník, předvedli opět zoufalý výkon. Dát branku byl pro Chovancův tým opravdu nadlidský úkol.

Možná hráči na hřišti přespříliš přemýšleli, jak vlastně mají podle trenérské čmáranice hrát. Na Spartě se asi řídí slavným výrokem legendárního trenéra Tomáše Pospíchala, že fotbal nemá logiku.

Smutný Jozef Chovanec na tiskové konferenci
Smutný Jozef Chovanec na tiskové konferenci

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud