16. září 2010 • 11:31

Tisk: Chelsea dala Žilině lekci z produktivity

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žilinští fotbalisté dostali podle slovenských médií ve své premiéře v Lize mistrů lekci z efektivity. Londýnská Chelsea je porazila snadno 4:1, tisk ale ocenil, že svěřenci českého trenéra Pavla Hapala proti velkému favoritovi sympaticky nezalezli do vlastní šestnáctky a snažili se hrát otevřenou partii.



Nováčkovské nadšení však nakonec nestačilo na mistrovství zkušeného anglického mužstva, které Žilinu krutě trestalo.

"Měl to být nerovný boj. Není divu. Vždyť roční rozpočet Žiliny je přibližně 75-krát nižší než u anglického šampiona. Úvod nenaznačil, že půjde o souboj týmů z rozdílných galaxií," napsal internetový portál Sme.sk.

S přibývajícími minutami však přišla krutá realita. Starosti Žilině dělal zejména francouzský útočník Nicolas Anelka, který rychlým pohybem dělal z domácích statisty a dával góly.



"Hráči Žiliny vystřízlivěli z útočného snažení. Po půlhodině stadion utichl. Oduševnění domácí zaplatili nováčkovskou daň. A dostali lekci od jednoho z největších aspirantů na zisk nejvzácnější evropské trofeje," poznamenal server.

Deník Šport ve svém internetovém vydání označil Chelsea za mimořádně tvrdý oříšek pro slovenského mistra. Londýn nakonec roli favorita bez větších problémů potvrdil a pohodlně došel k očekávané výhře. "I když Žilina nechtěla prodat kůži lacino a dokonce pošilhávala po zisku bodu, favorit jí uštědřil lekci z efektivity," dodal portál.

Anglická média se shodla, že outsideři ze Žiliny neměli šanci. Podle některých nadělala Chelsea ze slovenského soupeře "sekanou", další ale upozorňují, že zápas nemohl prověřit skutečnou sílu klubu ze Stamford Bridge. Ten přijel do Žiliny s ligovou bilancí čtyř výher při skóre 17:1.




"Dříve či později bude muset Chelsea hrát opravdový zápas, ale to se nikdy nezdálo pravděpodobné v případě slovenských outsiderů ze Žiliny," napsal deník The Independent. "Chelsea má nyní takovou formu, že to pro ni bylo až příliš snadné - stejně jako první čtyři utkání v lize. Jejím nejnebezpečnějším protivníkem je nyní sebeuspokojení."

The Sun napsal, že "modří nastříleli žilinským outsiderům čtyři kusy" a další bulvární list Daily Mail uvedl, že "Arsenal a Chelsea nadělaly ze svých soupeřů sekanou". Oba týmy zlikvidovaly slabé soupeře, napsal list v narážce na vítězství dalšího anglického týmu nad portugalskou Bragou 6:0.

"Chelsea nelítostně rozdrtila sny malé Žiliny stejně nenasytným způsobem, jakým zatím likvidovala malé ryby v Premier League," napsal The Daily Telegraph. Podle něj nastoupil "nejméně známý tým s nejméně penězi a na nejnižší příčce hodnocení proti milionářskému mužstvu z Londýna".



The Guardian připomněl klíčový přínos autora dvou gólů Anelky. Dodal ale, že Chelsea se dopouštěla chyb v obraně, které mohou trenéra Carla Ancelottiho znepokojovat před obtížnějšími zápasy.

"Napsat slovo Žilina do Googlu, aby po losu Ligy mistrů člověk zjistil, kde to, proboha, je, bylo více vzrušující a napínavější než tento zápas. Nezvyklí soupeři, rutinní výsledek," uvedly The Times.

Podle nich bylo utkání pokračováním skvělé domácí formy Chelsea, i když obrana byla místy nejistá a výkon v druhém poločase ledabylý. "Soupeř byl ale tak slabý, že výkon Chelsea skoro neměl smysl. Výprask slovenským šampionům nijak neukazuje na to, jak si povede ve vyřazovací fázi," napsaly The Times.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud