20. října 2021 • 16:56

Sparťané končí v mládežnické LM už v 1. kole. Nepotvrdili roli favorita

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty Praha do 19 let remizovali v odvetném utkání 1. kola Youth League, která je mládežnickou obdobou Ligy mistrů, s MTK Budapešť 3:3 a s účinkováním v soutěži se rozloučili. V úvodním venkovním zápase Pražané maďarskému soupeři podlehli 1:3.



Letenští mladíci ani v druhém souboji s MTK nepotvrdili roli jasného favorita. Sparťané sice na stadionu Viktorie Žižkov třikrát vedli, ale maďarský soupeř dokázal pokaždé vyrovnat. Definitivně rozhodl gól hostů z předposlední minuty, po kterém Pražané ztratili naději na zvrat.

Tým z Budapešti prošel do 2. kola, z nějž se osm vítězů kvalifikuje do play off, kde se připojí k osmi týmům, které ve skupinové fázi obsadí druhé místo. Youth League je rozdělená na dvě větve. České maximum v soutěži drží Příbram, jež v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Odvetné utkání 1. kola Youth League pro fotbalisty do 19 let:

Sparta Praha - MTK Budapešť 3:3 (1:1)
Branky: 25. Sejk z pen., 50. Kaštánek, 80. Vydra - 45. a 76. Vancsa, 89. Georgijeviskij. První zápas: 1:3, postoupil MTK.

Sestava Sparty: Ulrich - Ševinský, Vydra, Stárek, Suchomel - Lilling (90. Jedlička), Kaštánek - Šilhart, Váňa, Osmani (68. Kaufman) - Sejk. Trenér: Kopáňko.

Odvetný duel mezi dorostem Sparty a MTK Budapešť se hrál na Žižkově
Odvetný duel mezi dorostem Sparty a MTK Budapešť se hrál na Žižkově

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud