13. června 2013 • 04:00

Sparta má náhradu za Jarošíka. Vábí Beneše z Jablonce!

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta mocně posiluje! Seznam vytipovaných hráčů, který dali po nepovedené sezoně na Letné dohromady, čítá víc jmen – a jedním z nich je Vít Beneš, čtyřiadvacetiletý tvrďák z Jablonce. Na sever Čech by výměnou mohl putovat Jiří Jarošík, se kterým už Sparta nepočítá.



„Ano, přestup tohoto hráče s Jabloncem začínáme řešit,“ potvrdil ve středu deníku Sport Jakub Otava, člen představenstva Sparty Praha. Beneš je kladenským odchovancem, který do Jablonce přišel před třemi lety. Na Letné by měl nahradit Jiřího Jarošíka, s nímž se už nepočítá.

Pětatřicetiletý veterán velkou část minulé sezony promarodil, a když se vrátil na hřiště, podílel se hrubými chybami na bodových ztrátách s Jihlavou, Libercem a Brnem, které v konečném účtování stály Spartu titul.

Radost jabloneckého Beneše z vyrovnávacího gólu na 1:1 neměla dlouhého trváníFoto Michal Beránek (Sport)

V roli skvěle placené opory zkrátka neobstál – a jeho další působení v rudém dresu už nedává příliš smysl. Proto dostal svolení k odchodu.

„Na Jirku registrujeme nabídky z Austrálie, konkrétně od klubů ze Sydney a z Melbourne,“ tvrdí hráčův agent Martin Říha.

Do hry o vysokého blonďáka se však vložil i Slovan Bratislava a svůj zájem netají ani Jablonec – v tom případě by mohlo dojít mezi oběma kluby ke kuriózní rošádě stoperů.

Ve Spartě jsou na dobré cestě také příchody pravého beka Lukáše Pauscheka ze Slovanu Bratislava a záložníka Kamila Vacka z Chieva Verona, oba transfery by mohly být uzavřeny v průběhu několika dní.

Přípravu pod Vítězslavem Lavičkou s velkou pravděpodobností začne také Martin Zeman, jemuž skončilo hostování v Plzni.

Velké téma o přestupech v české fotbalové lize čtěte ve čtvrtečním Sportu

Budoucnost Jiřího Jarošíka ve Spartě je nejasná. Zkušený obránce má nabídky na další zahraniční angažmá.
Budoucnost Jiřího Jarošíka ve Spartě je nejasná. Zkušený obránce má nabídky na další zahraniční angažmá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud