19. února 2009 • 10:59

Otepka: Největší komediant ligy? Řepka!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Řepka má pověst fotbalového tvrďáka. Ostravský záložník Rudolf Otepka, který patří k největším ligovým mazákům, mu ale ve Sport Magazínu udělil jinou nálepku. Obránce Sparty je podle něj největším ligovým komediantem…



Opora ostravského Baníku už v Gambrinus lize odkopala 327 zápasů. Soutěž zná jako málokdo. Jeho slovo má váhu. Proto Sport Magazín oslovil právě Otepku, aby pro čtenáře Sport Magazínu vybral ligová NEJ.

Když měl určit největšího komedianta mezi hráči, usmál se a dlouho neváhal. „Musím zvolit Tomáše Řepku. Ten měl přece už tolik různých výstupů. Některé před kamerou a některé hodně blízko kamery,“ připomněl Řepkův výbuch v Teplicích.

Nejchytřejší mužstvo je naopak podle Otepky Slavia. „Po tom, jak na konci minulé sezony získala titul, to nemůže být nikdo jiný. Všichni jen mluvili, ona byla zticha, a i když to vypadalo, že vyhraje někdo úplně jiný, nakonec všechny přechytračila,“ myslí si.

Největším filutou je podle ostravské opory „žižkovský mercedes“ Petr Švancara, nejvtipnější fanoušky má ostravský Baník, nejklidnější trenér je příbramský Massimo Morales a nejlínější kanonýr sparťan Marek Kulič.
Proč? To se dozvíte v pátečním Sport Magazínu.

Jarolím: Mat je ještě daleko

Může se stát trenérem, který dovede Slavii po 66 letech k obhajobě titulu. Dobře ví, že partii na podzim jeho tým rozehrál velkolepě. „Jenomže mat je ještě daleko. Zvlášť když tři důležité figury jsme v zimě ztratili," říká Karel Jarolím.

Ligu vedete o šest bodů, máte blízko k matu?
„Blízko...Daleko...(zamyslí se). Momentálně k němu máme blíž než soupeři a lhal bych, kdybych tvrdil něco jiného. Jenže nějak se to ještě bude vyvíjet. O matu bych se bavil, až to bude aktuální. Nyní máme před sebou ještě čtrnáct tahů."

Na šachovnici se vám v zimě vyměnilo poměrně dost figurek. Je to handicap?
„Odešli nám tři hráči ze základu. Nebude jednoduché je nahradit, ovšem věřím, že ti, co se na jejich pozicích objeví, to zvládnou. Ovšem nebude to jen o nich, bude to o všech a o způsobu hry. A ten by se měnit neměl."

Vladimír Šmicer říkal, že obhajoba by s Krajčíkem, Necidem a Tavaresem byla snazší. Souhlasíte?
„Ale on to myslel tak, že by tito tři hráči byli do mužstva zabudovaní. Z tohoto pohledu má pravdu. Ale jestli by byla snazší? To nevím, jsou to jen spekulace."

Není změn před klíčovým jarem až moc?
„Je to naprosto normální. Podívejte se všude jinde po světě. Citelné je jen to, že odešli hráči, kteří měli v mužstvu významnou roli. Ale to, že přišlo hodně hráčů, rozhodně nebude na škodu věci. Nemějte strach, my to nějak vyřešíme. Hlavně si s tím nelamte hlavu, stačí, že mám starosti já."

Myslíte si, že už se v Edenu nemůžou opakovat zápasy, jako když jste loni čtyři kola před koncem doma podlehli Žižkovu 0:3?
„Vyloučit člověk nemůže nikdy nic. Fotbal je nevyzpytatelná hra. Ovšem doufám, že s takovou podporou diváků, jakou jsme měli na podzim, je mužstvo určitě odolnější."

Kompletní rozhovor čtěte v pátečním Sport Magazínu

Co ve Sport Magazínu o fotbalové lize dále najdete?
» soupisky všech klubů: změny v kádrech, dotazníky pro trenéry, odhad síly týmů, tip Sport Magazínu na celkové umístění
» Liga podle Otepky: na co ostravský matador láká diváky na stadiony
» Svět podle brněnského záložníka Marka Střeštíka
» Wilfried Bony: příběh sympatického útočníka z Pobřeží Slonoviny, jenž by mohl naplnit naděje Sparty
» očima slavných fanoušků: František Ringo Čech, Miroslav Donutil, Jaromír Nohavica a David Suchařípa zdůvodňují triumf svých oblíbených klubů
» termínová listina: rozpis Gambrinus ligy a další data k Poháru ČMFS, reprezentaci, Lize mistrů a Poháru UEFA
» kvíz: co víte o fotbalovém jaru?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud