17. srpna 2009 • 19:18

Jablonec otočil zápas a porazil Baník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Jablonce nad Nisou vyhráli v dohrávce čtvrtého kola první ligy nad Baníkem Ostrava 2:1 a posunuli se na třetí příčku tabulky.



Severočeši přitom už od 18. minuty po trefě Ličky prohrávali 0:1. Ještě do poločasu ale vyrovnal Pavlík a o třech bodech pro domácí rozhodl v úvodu druhé půle Drsek.

Zápas jsme sledovali online »

Jablonečtí letos hrají otevřený fotbal a také proti Ostravě se pustili do útočení bez většího vyčkávání. Už ve druhé minutě po chybě Nevese nastřelil Lafata spojnici břevna a tyče ostravské branky.

Souhrn čtvrtého kola najdete zde »

Baník ale prožil úvodní minuty bez větších následků a brzy začal ukazovat své největší zbraně: rychlost v přechodu do ofenzivy a zakončení bez váhání. Poprvé dokázali hosté přelstít střed jablonecké sestavy v 17. minutě, kdy Zeher tvrdě, ale nepřesně vypálil z hranice šestnáctky.

Lička: Mrzí nás zahozené brejky »

O dvě minuty později už ale podobná akce gól přinesla - míč doputoval od Varadiho k Ličkovi a jeho jistá střela k tyči přinesla hostům vedení. Domácí na chvíli ztratili pohodu, ale závěr poločasu už byl opět v jejich moci.

Fanoušci Baníku v Jablonci nakonec smutnili
Fanoušci Baníku v Jablonci nakonec smutnili

Lafata po centru Drska z levé strany sice ještě branku netrefil, ale Pavlík se ve 41. minutě nemýlil. Na jeho dělovku z trestného kopu ze třiceti metrů asi brankář Buček nějaký čas nezapomene, i když na vině byla spíše "hladová" zeď, v níž se mu rozestoupili spoluhráči. A brzy po pauze Severočeši vývoj utkání otočili.

Komňacký: Zatím jsme hráli proti průměru »

Hned na úvod ještě zachránil hosty Buček, který vyrazil hlavičku Eliáše, ale pak přišly slabší chvíle stopera Nevese. Nejprve zavinil zbytečný roh, při kterém neuhlídal na zadní tyči Drska a ten dokázal do sítě dopravit prodloužený centr od stoperského kolegy Hubera.

Jablonec i po brance ovládal hřiště a další šance měli Lafata i střídající Vukovič, ale všechny pokusy končily u pozorného Bučka. Hosté se dostali k větší ofenzivě až v závěru a jedenáct minut před koncem byli blízko vyrovnání.

Strnad po závaru v šestnáctce překonal i brankáře Špita, jenže dobíhající Zábojník míč vykopl třicet centimetrů před čarou do bezpečí.

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky:
41. Pavlík, 53. Drsek - 18. Lička. Rozhodčí: R. Hrubeš - Chytil, Vysloužil. ŽK: Pavlík, Zábojník - Tomašák, Marek, Varadi. Diváci: 4678.

Sestavy:

Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Kovařík - Haurdič (84. Valenta), Eliáš (83. Michálek), Pavlík, Jablonský - Vošahlík (63. Vukovič), Lafata. Trenér: Komňacký.
Ostrava: Buček - Zawada, Bolf, Neves, Tomašák - Lukeš, Marek (61. Neuwitrh), Lička, Mičola (57. Strnad) - Zeher, Varadi. Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud