30. června 2010 • 08:39

Po Wilfriedovi touží Steaua. Nabízí 40 milionů

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Steaua Bukurešť si podle informací rumunských médií vyhlédla útočníka Bonnyho Wilfrieda. Spartě je za něj údajně ochotna zaplatit částku okolo čtyřiceti milionů korun. Český mistr však o prodeji jednadvacetiletého fotbalisty z Pobřeží slonoviny neuvažuje.



Hned tři posily si vybral Victor Piturca, trenér rumunského týmu Steaua Bukurešť. Figuruje mezi nimi i jméno sparťanského útočníka Bonyho Wilfrieda. S touto informací přišel rumunský sportovní server sport.ro.

Když nastupovali fotbalisté Sparty minulý pátek k přátelskému utkání s Dynamem Moskva (2:2), kouč Piturca seděl v hledišti útulného stadionku. Chtěl na vlastní oči vidět výkon dvacetiletého borce z Pobřeží slonoviny.


„Je to tak, trenér tam byl kvůli Wilfriedovi. A když už na něj osobně přišel, už to něco znamená,“ potvrdil včera Sportu rumunský novinář Marian Flori, jenž je dobře obeznámený s děním okolo čtvrtého celku uplynulé sezony tamní ligy.

„Jeho příchod teď vidím tak na padesát procent. Od toho zápasu zatím žádné další informace nejsou a myslím si, že Steaua zatím Spartu nekontaktovala,“ přidal další postřeh.

To, že vedení českého mistra o možném zájmu opravdu nic neví, potvrzuje i včerejší oficiální stanovisko klubu. „V současné době žádné nabídky neregistrujeme,“ uvedl tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Sparťané si užívali vodních radovánek, odnesl to zmáčený Bony Wilfried (vzadu)
Sparťané si užívali vodních radovánek, odnesl to zmáčený Bony Wilfried (vzadu)

Steaua Bukurešť s kontroverzním šéfem Gigim Becalim je podle informací rumunských médií připravena zaplatit za Wilfrieda částku okolo jednoho a půl milionu eur, což je v přepočtu necelých čtyřicet milionů korun.

Jednadvacetiletý Wilfried byl v loňské sezoně nejlepším střelcem týmu. V Gambrinus lize si připsal devět úspěšných zásahů.

Pro trenéra Sparty Jozefa Chovance by byl jeho případný odchod nepříjemnou ztrátou. Klub se totiž připravuje na druhé předkolo Ligy mistrů, ve kterém se již v úterý 13. července (původně se mělo hrát ve středu 14.) představí na hřišti lotyšského Metalurgu Liepaja. Pokud by však na stůl opravdu přilétlo čtyřicet milionů, asi by se Pražané této nabídce bránili jen těžko.

Kromě Wilfrieda má rumunský tým zájem i o Jihoafričana Siphiweho Tshabalalu, tedy hráče, který vstřelil první gól letošního mistrovství světa proti Mexiku.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud