26. února 2011 • 19:34

Plzeň zahájila jaro vítězstvím nad Hradcem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Branky dvou střídajících hráčů ukončily trápení fotbalistů Viktorie Plzeň v jarní ligové premiéře proti Hradci Králové. Západočeši se dlouho nemohli proti snaživému soupeři prosadit, góly Bakoše a Koláře jim však nakonec vynesly výhru 2:1 a sedmibodový náskok v čele tabulky. Hosté snížili v poslední minutě. Západočeši porazili doma dnešního soka po sedmnácti letech.



Prognózy byly jasné: ligový lídr svého protivníka přehraje a vytvoří si ideální základ pro zbytek jara. Jenže v chladných Štruncových sadech se hned od první minuty nehrálo podle očekávaného scénáře. Hosté totiž na rozdíl od jiných týmů nepřijeli na západ Čech s defenzivními plány a dávali najevo, že chtějí Viktorii zaskočit.

Zimním příchodem Klapky získala hradecká záloha na jistotě při kombinacích a "votroci" nečekaně často dostávali domácí tým do problémů. Za první poločas si připravili několik šancí, vesměs po přízemních centrech za obranu.


Několikrát to zkusil Černý - nejdříve hlavou, v 39. minutě tečoval ostrý centr z pravé strany a Pavlík měl plné ruce práce, aby jeho střelu u bližší tyče vytlačil na roh.

Domácí se snažili o svůj typický fotbal, rychlé kolmé akce po zisku míče však postrádaly obvyklou sílu. Možná i proto, že rožisér Horváth neměl příliš prostoru, a když se už dostal do největší příležitosti, pálil v 29. minutě vysoko nad.
Závar před plzeňským brankářem Pavlíkem
Závar před plzeňským brankářem Pavlíkem

Po pauze se domácí probudili a vytvořili si mohutný tlak. Nejblíže vedení byli v 50. minutě, kdy se před Zichem vytvořil takřka ragbyový mlýn, ale míč skončil mimo.

Hosté se však brzy z tlaku vymanili a třikrát v krátkém úseku vyzkoušeli Pavlíkovy kvality. Fanouškům začínala docházet trpělivost, pak však přišla ojedinělá chyba hostující obrany, mezi zadáky se prosmýkl střídající Bakoš a po tříminutovém pobytu na hřišti vstřelil rozhodující gól utkání.

Druhý plzeňský zásah pak přidal do otevřené obrany další náhradník Kolář. Čestný gól hostů vstřelil v poslední minutě hlavou Hochmeister.

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 2:1 (0:0)
Branky: 73. Bakoš, 80. Kolář - 90. Hochmeister.
Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, T. Kovařík. Bez ŽK. Diváci: 5488.

Plzeň: Pavlík - Limberský, Bystroň, Neuwirth, Jiráček - Petržela, Horváth, Trapp, Fillo (57. Kolář) - Ďuriš (70. Bakoš), Rezek. Trenér: Vrba.

Hradec Králové: Zich - Fischer, Pávek, Němeček, Kasálek (86. Zelený) - Mišinský (79. Štěpán), Hochmeister, Klapka, Poděbradský - Dvořák (76. Jandík), Černý. Trenér: Kotal.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud