11. dubna 2011 • 20:24

VIDEO: Nepokoje na Letné. Vzduchem létaly láhve

Autor: pj, mip, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba přes 500 fanoušků pražské Slavie se sešlo před Edenem, aby zahájilo pochod na Letnou. Tam už v osm večer vypuklo derby pražských "S", kterému přihlížel vyprodaný stadion. Slávisté cestou odpalovali pyrotechniku, na vše dohlížela policie.



Fanoušci Slavie pochodují na Letnou.
Video se připravuje ...
Před Edenem, kde si fanoušci "sešívaných" dali sraz, vyčkávali i policisté. A především antikonfliktní tým, který se na pochodu předem domlouval s vůdcem slávistických příznivců Strašákem.

Svůj kotel vedl do Strašnic, odkud slávisté metrem vyrazili na Můstek. Kolem 18:00 měli další sraz na Staroměstském náměstí.

Poté na Čechově mostě odpálili povolenou pyrotechniku. A vše završili závěrečným pochodem přímo na Letnou.

Fanoušci Slavie pochodují na Letnou.
Video se připravuje ...
"Pražská policie samozřejmě veškeré tyto aktivity monitoruje. Naší prioritou bude předcházet situacím, které by mohly narušit veřejný pořádek," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

"Stejně tak se budou policisté snažit předejít případným střetům fanoušků obou celků," dodal.

Policie již dříve informovala o tom, že se do bezpečnostních opatření zapojí příslušníci pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktní tým, policisté se psi nebo příslušníci speciální pořádkové jednotky, tedy takzvaní težkooděnci.


Problémy mezi fanoušky obou táborů nastali až před stadionem Sparty. Policie musela zakročit proti rozvášněným fandům Slavie, kteří se pokusili napadnout příznivce druhého tábora. Několik fanoušků muselo být na místě ošetřeno. Podle policie nedošlo ke zraněním vinou zásahu policejní jednotky.

Fanoušci Slavie pochodují na Letnou.
Fanoušci Slavie pochodují na Letnou.


Problémy s do té doby klidným průvodem slávistů začaly na křižovatce před stadionem Sparty, kde se do sebe pustily obě znepřátelené skupiny. Nejdříve vzduchem létaly nadávky, poté světlice, pet láhve a nakonec i sklo. Hrozící střet policisté, jejichž kordon odděloval obě skupiny, uklidnili za pomoci několika dělbuchů.

Při příchodu příznivců Slavie do jejich vyhrazeného sektoru došlo k dalšímu střetu, při kterém policisté zadrželi několik osob.

"Ke zranění fanoušků došlo po zásahu létajícími předměty, nikoliv vinou zákroku policie. Policisté naopak fanoušky před házenými předměty chránili a několika fanouškům ošetřili zranění", řekl ČTK mluvčí Tomáš Hulan.

Fanoušci Slavie poskakují na cestě na Letnou v metru.
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud