5. května 2011 • 11:47

Pořadatelé vyhrožovali Slavii: Třeba nedorazíme

Autor: pj, mip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia na poslední chvíli odvrátila další obrovský problém. Pořadatelská služba totiž dnes nechtěla dohlížet na bezpečí na stadionu, protože jí klub nevyplatil peníze, na které si dělala nárok. Reálně tak hrozilo, že se utkání odehraje za zavřenými dveřmi.



Informace, že Slavia neplatí bezpečnostní službě, která musela už ligový duel s Ústím odpracovat zadarmo, v médiích proběhla před několika dny.

I fanoušci Slavie tak nějak tušili, že se nového majitele v pondělí nedočkají.Foto Michal Beránek SPORT
Nyní však pořadatelé na sliby neslyšeli a dokonce klubu vyhrožovali, že na zápas s Olomoucí nedorazí. Portálu iSport.cz to řekl Martin Synecký, bezpečnostní manažer fotbalového svazu

Klub proto okamžitě zahájil jednání s policií, delegáty a ředitelem ligy Ivo Lubasem. Mluvili spolu o různých možnostech, ale žádná z nich by Slavii neprospěla.

Kdyby se totiž rozhodla nastoupit bez bezpečnostní služby, dopustila by se disciplinárního a právního prohřešku. "Tím, že poruší zákon o podpoře sportu, bude muset navíc zaplatit pokutu," upozornil Synecký.

Jestliže by se Slavia rozhodla odehrát zápas před prázdnými tribunami, nikdo by nezaručil, že bez bezpečnostní služby fanoušci nepřelezou brány stadionu...

"Ráno jsem mluvil s panem Platilem. Zatím nevím, jak to dopadne," řekl nejprve Ivo Lubas pro iSport.cz. Posléze ale volal zpátky s tím, že ho Slavia ujistila, že se s pořadatelskou službou nakonec domluvila.

"Zápas je standardně zajištěn podle všech regulí ČMFS. Pořadatelská služba utkání zajišťovat bude," uvedl tiskový mluvčí Ondřej Zlámal.

Bezpečnostní agentura bude mít každopádně dnes plné ruce práce. Fanoušci "sešívaného" klubu totiž chystají demonstraci přímo na hřišti. A říkají, že  nedovolí odehrát zápas, dokud jim někdo z vedení klubu nepodá konečně pořádné vysvětlení. Více informací zde »

Miroslav Platil
Miroslav Platil

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud