21. května 2011 • 19:21

Brno se topí v bahně, slavný klub sestupuje!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna po devatenácti letech sestoupili z první ligy. Zbrojovka prohrála v dnešním záchranářském duelu v Příbrami 0:1 a před posledním kolem sezony má na středočeského soupeře nedostižnou ztrátu čtyř bodů. O tom, že mistr ze sezony 1977/78 doprovodí do druhé nejvyšší soutěže již jistého sestupujícího Ústí nad Labem, rozhodl krátce po změně stran přesnou hlavičkou příbramský Wágner.



Důležitost existenčního duelu přitom v úvodu mnohem znatelněji svazovala nohy Příbramským. Brno i bez několika chybějících opor působilo v první půli klidněji, bylo v přesnější v kombinacích a domácí mohli děkovat Hruškovi, že v pauze neprohrávali.

Brněnskou snahu předznamenala hned situace z páté minuty, kdy se do zakončení dral Šamánek, po kontaktu s Jakubem Štochlem se dožadoval penalty, ale sudí Kovařík rozpažil. Za pár sekund Zbrojovka poprvé výrazně zahrozila: Rabušic poslal na domácí branku dalekonosnou skákavou střelu a těsně před Hruškou tečoval v tísni míč kousek nad Migliorini.

Domácím uskakovaly balony a před Burešem hrozily jen ze standardek. Wágner ale neměl po Koukalově centru seřízená mířidla a Divíškovu ránu pod břevno po rohu vytáhl hostující gólman. Poté měli třikrát blízko k vedoucí trefě Brňané, domácí však podržel Hruška. V 17. minutě vychytal bývalého příbramského spoluhráče Borka, o čtyři minuty později zakročil i proti Pernicovi.

Když už ho Zbrojovka překonal, zachránila Středočechy po půlhodině hry po Rabušicově střele tyč. Domácí si největší šanci první půle vytvořili až těsně před pauzou, Wágnerovu hlavičku vyrazil Bureš. Příbramští na přelomu poločasů zvýšili aktivitu a krátce po přestávce se dočkali: v 53. minutě utekl po pravé straně Klesa, zacentroval na přední tyč a nabíhající Wágner vstřelil hlavou svůj zatím nejdůležitější z celkových osmi ligových gólů.

S Brnem obdržená branka hodně zacloumala. Naprosto vypadlo z tempa, a protože se muselo začít bezhlavě tlačit dopředu, otevíralo tím pro Příbram prostory k rychlým brejkům. Po jednom z nich mohl Středočechům definitivně zajistit záchranu Wágner, ale v záklonu pálil nad.

Neuspěli ani Koukal s agilním Klesou, které vychytal Bureš. Domácí to ale mrzet nemuselo. V závěru těsnou výhru i díky skvělému zákroku Hrušky proti střídajícímu Valentovi z 88. minuty udrželi a mohli začít slavit záchranu.

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 53. Wágner. Rozhodčí: L. Kovařík - Zlámal, Lhoták. ŽK: Wágner, Huňa, Nohýnek (všichni Příbram).

Sestavy:

Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, Tarczal, P. Pilík (66. Videgla), Pleško - Koukal (90. Papšys) - Wágner (79. Huňa). Trenér: Kopač.

Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Migliorini, Husár - Rabušic, Rýdel, Borek (78. Simerský), Kalabiška - Došek, Šamánek (59. Valenta). Trenér: Wagner.



Tvrdý souboj o míč mezi domácím Tarczalem a Šamánkem
Tvrdý souboj o míč mezi domácím Tarczalem a Šamánkem

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud